Открито писмо до Ж.Ж.

ДО БИВШИЯ ПРЕЗИДЕНТ Ж. Ж., ПО ЧИЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ НА Б. Б. Е ОБЯВИЛ 1 ФЕВРУАРИ ЗА ДЕН НА ПРИЗНАТЕЛНОСТ И ПОЧИТ КЪМ ЖЕРТВИТЕ НА „КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ“

На тази дата през 1945 г. са разстреляни регенти, министри, депутати и техни съучастници в престъпленията на предишния диктаторски режим.

В писмото си до Б. Б. бившите президенти Желев и Стоянов пишат:

„Денят на национална памет ще почита жертвите, но също така ще ни дава опорна точка за по-вярно разбиране на събитията от близкото минало, без което е невъзможно да вървим напред като свободна, демократична и достойна европейска страна.“ Както се казва: без коментар!

Д-р Желев,

Много бързо забравихте, че Борис III е военнопрестъпник и че жертвите от 1 февруари 1945 г. са и палачи, при които трябваше да бъдат изпратени и техните приемници след 9.9.1944 г.

Моите другари са се борили срещу двете диктатури и е гнусно паметта на борците да се смесва с тази на палачите.

Политика като вашата направи възможна и приемлива реабилитацията на димитровци, червенковци и живковци и изправи народа пред избора: „преди 9-ти септември“ или „преди 10-ти ноември“, от който кръг няма да го извади нито НАТО, нито Европейският съюз. •

БЕЗ УВАЖЕНИЕ:

Георги Константинов

Адрес на статията
Етикети: , ,

За Свободна Мисъл

Вестникът е официалният печатен орган на Федерация на Анархистите в България
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

Един коментар

  1. Народният съд , който изпраща на смърт много от обявените за жертви на комунизма , е създаден съгласно решения на конференциите в Техеран, Ялта иПотсдам. Подобни съдилища и извънредни законодателства има не само в Европа, но и в Япония, Сингапур и др.С тях са били санкционирани лица, които са помагали активно на страните от оста Рим-Берлин и Токио в тяхната античовешка политика.Международноправната легитимност на това извънредно правораздаване е уредена още в хода на Втората световна война. Властите на Отечествения фронт не са направили нищо повече от това, което им е било повелено от великите сили- стълбове на антифашистката коалиция. Друг е въпросът, че българският народ е изпитвал огромна омраза към криминалните политици-определение на Чърчил, които издевателстваха над няколко поколения българи-пак Чърчил.Техен знаменосец е Киряк Стефчов. Аомразата към техните окървавени слуги-жандармеристи, полицаи,офцери и др., е била безгранична. Само благодарение на ОФ-то жертвите не са в пъти повече. Итези жалки твари сега са обявени за герои от желевци, стояновци, бойковци. Срам. Европо, къде гледаш.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*