Масони източват държавата с поръчки за ненужен софтуер

Министерски съвет е обявил обществена поръчка с прогнозна стойност 60 416 666 лв. за близо 100 000 лиценза на все още несъществуваща операционна система на Майкрософт – Windows 8 – съобщи Mediapool.bg

Критериите за поръчката са изготвени така, че да ги спечели определена фирма, в случая ЦАПК „Прогрес“, която достави и предишните лицензи за компютрите на държавната администрация.

Първата сделка с Майкрософт е на министър Димитър Калчев от 2002 г. и беше строго засекретена. След седем годишна съдебна сага на разследващия журналист от Капитал Росен Босев, ВАС задължи държавата да даде достъп до договорите по ЗДОИ, но Министерски съвет все още не е изпълнил решението.

Новата сделка не само е за много по-внушителна сума, но и напълно излишна, тъй като държавните компютри имат валидни лицензи за Windows 7, а и повечето са маломощни за бъдещия Windows 8.

Освен това държавата се е изръсила два пъти за лицензи, защото е купувала компютри с включен в цената и инсталиран Windows.

Министерски Съвет + МайкроСофт = МаСони

ЦАПК „Прогрес“ се управлява от Пламен Матеев, който е масон, майстор от софийската ложа „Асен Златаров“, стана ясно от изтекли в Balkanleaks документи.

Покойният министър Димитър Калчев, също известен масон, е сключил споразумението с Microsoft за доставянето на лицензиран софтуер като в „секретния“ договор от 2002 г. има условие посредник по сделката да бъде именно фирмата на „брат му“ масон Пламен Матеев – ЦАПК „Прогрес“

От други документи на „отцепническата“ Велика Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари (ВЛССПЗ) става ясно, че брат Матеев се занимава и със Системата за Управление на връзките с братята или СУВБ.

Срещу скромните 24150,00 евро без ДДС, плюс 10290 евро за счетоводен софтуер, брат Матеев предлага през 2009 г. на масоните стандартно решение на базата на продукти на Майкрософт, в което думата „потребител“ е заместена с думата „брат“ (виж приложения файл).

„Условие за успешно провеждане на ритуална или профанска дейност безусловно е възможността за бърза и лесна комуникация с братята, лесният обмен на информация между структурите, както и модерни средства за анализ и прогноза.“ – агитира брат Матеев в офертата и продължава:

„В най–модерния си вариант, система за управление на връзки с братята, вече се ориентира към ВЛССПЗ, където от такъв тип системи има необходимост, както на централно ниво така и в регионалните структури. Проведени са редица успешни експерименти за управление на връзките с братята в ателието.“

Освен това братята трябва да се изръсят и за съвсем не „братската“ такса от 450 евро на месец за хостинг и поддръжка за новата им СУВБ в ЦАПК „Прогрес“.

Предложението е одобрено на заседание на съвета на великите сановници и записано в протоколна плоча номер 10080 на страница 13 (виж приложения документ PSVS10080).

Системата обаче дава фира в областта на сигурността, тъй като списъкът на братята от ВЛССПЗ, ползващи интернет, лесно може да бъде открит в Мрежата чрез просто търсене с Google.

Предстои да видим как ще се развие обществената поръчка за ненужните лицензи. Преди време бившият Велик Майстор на същата ложа (и бивш бодигард на Тодор Живков) Румен Ралчев сподели с „профаните“, че в правителството на Бойко Борисов има поне един масон.

Това означава, че всички предпоставки са на място, за да може правителственият брат-масон да уреди отново „обичния брат“ Матеев с апетитна поръчка за Майкрософт лицензи. Този път за скромните 60 милиона грешни пари от джоба на данъкоплатците.

* В началото на 2008 г. разследване на Иван Михалев уличи шефа на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ (ФРПИ) Веселин Георгиев, че е дал обществени поръчки за 120 милиона лева на фирмата на брат си Емил Георгиев. Аферата придоби популярност като „Батко и Братко“ и стана причина ЕС да спре европейските фондове за България.

One thought on “60 милиона от Братко за Братко*”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40