Национален форум на Българското гражданско общество-ИЗЯВЛЕНИЕ

 

Уважаеми Госпожи, Господа Журналисти,

На 10 –ти и 11-ти Март във Велико Търново се състоя Национален форум на Българското гражданско общество. Събитието бе породено от множеството проблеми с национално значение, коментирани и обсъждани в медиите и социалните мрежи, както и от явлението, че все повече българи обръщат внимание на средата в която живеят и на политиците които ги управляват.

Водени от желанието да живеят в своята Родина и да направят България достойно място за живеене, независимо и неподчинено на чужди корпоративни и държавни интереси, участниците във форума се обединиха около идеята за обединяване на българите с гражданско самосъзнание в общо гражданско общество. Обсъдени бяха актуалните за деня теми: шистов газ, съхранението на въглероден двуокис в земята, споразумението АКТА, експлоатацията на българските природни богатства, закона за детето, задължителното ваксиниране, евентуалното участие на България във военен конфликт в Сирия и Иран, състоянието на гражданското общество в България.

Участниците взеха решение и учредиха Национално движение “Обединено гражданско общество”, което е в отворен формат за приемане на всякакви граждански инициативи, водещи до благополучието на българскоя народ и подчинени на принципите родолюбие, разбирателство и взаимопомощ, нетърпимост към политическите прояви съсипващи България, Българската земя и природа и Българския народ. Движението бе учредено от представители на областите София, Велико Търново, Добрич, Варна, Пловдив и Русе и дейността се координира от координационен съвет включващ представители на всички граждански движения и инициативи членуващи в него. Движението е отворено за присъединяване на нови членове.

Етикети: 
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

4 коментара

 1. Използват се справедливото възмущение на младите хора, но превръщат умело гневът им в безпомощен протест.
  Уж се протестира против нещо, но това нещо не било политическо.
  Няма подобна измислена стерилност!
  Всичко е политика – дори ходенето по нужда, защото е следствие на физиологически нужди стимулирани от социалната и публична активност на човек!

  Подобните безалтернативни протести обикновено са в полза на някакво лоби.

  Питам се кой финансира в определени моменти избухването на умишлено хаотични и преднамерено ненасочени граждански движения?

  Лидерите на тези движения са световно неизвестни и спорни личности, което винаги е доста съмнително и винаги старателно се крият зад тълпата.

  • Вярно написано Тодоров,трябва да има алтернатива,трябва всичко да е ясно,но не може все да се съмняваме и да стоим със скръстени ръце.Трябва незабавно да се борим и за просперитета и добрия живот на нашите деца.

 2. Говориш глупости.

 3. Искам да добавя към публикацията на “ Обединено гражданско общество“, че НЕ ИСКАМЕ НАСИЛИЕ, което се изразява в насилствено задължително поставяне на ваксини на нас и на децата ни, чрез задължаващ закон. Ние искаме сами да изберем начина си на лечение и профилактика!!!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*