Национален форум на Българското гражданско общество-ИЗЯВЛЕНИЕ

 

Уважаеми Госпожи, Господа Журналисти,

На 10 –ти и 11-ти Март във Велико Търново се състоя Национален форум на Българското гражданско общество. Събитието бе породено от множеството проблеми с национално значение, коментирани и обсъждани в медиите и социалните мрежи, както и от явлението, че все повече българи обръщат внимание на средата в която живеят и на политиците които ги управляват.

Водени от желанието да живеят в своята Родина и да направят България достойно място за живеене, независимо и неподчинено на чужди корпоративни и държавни интереси, участниците във форума се обединиха около идеята за обединяване на българите с гражданско самосъзнание в общо гражданско общество. Обсъдени бяха актуалните за деня теми: шистов газ, съхранението на въглероден двуокис в земята, споразумението АКТА, експлоатацията на българските природни богатства, закона за детето, задължителното ваксиниране, евентуалното участие на България във военен конфликт в Сирия и Иран, състоянието на гражданското общество в България.

Участниците взеха решение и учредиха Национално движение “Обединено гражданско общество”, което е в отворен формат за приемане на всякакви граждански инициативи, водещи до благополучието на българскоя народ и подчинени на принципите родолюбие, разбирателство и взаимопомощ, нетърпимост към политическите прояви съсипващи България, Българската земя и природа и Българския народ. Движението бе учредено от представители на областите София, Велико Търново, Добрич, Варна, Пловдив и Русе и дейността се координира от координационен съвет включващ представители на всички граждански движения и инициативи членуващи в него. Движението е отворено за присъединяване на нови членове.

Етикети: 
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

4 коментара

  1. Pingback: boristodorov56

    • Pingback: liudmil Ivanov

  2. Pingback: aaa

  3. Pingback: Ирина Велкова

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40