Само през последната седмица в гръцките медии новините за поддали се на депресия гръцки граждани са се увеличили значително.

На  17 март, 81 – годишна жена от остров Закинтос, седнала в градината пред къщата си, поляла се с бензин и се самозапалила. След нейната смърт, роднините й разказват, че в бележка до тях, жената пише, че не иска да им бъде в тежест заради изплащането на дългове.

На 19 март, в град Пирея, мъж кара бързо по морския бряг и с голяма скорост я забива в морската вода. Причината да се самоубие са дългове, които не може да върне.

Също на 19 март, 70 – годишен мъж щурмува данъчната служба на атинското предградие “Агия Параскеви”, въоръжен с пушка. Според свидетели крещял “Взехте ми всичко, няма какво друго да ми вземете!” Безрезултатно се опитва да вземе за заложници служители на данъчното, но е арестуван скоро след нахлуването си в службата.

Това са част от “малките истории”, изпълнили Гърция след налагането на драконовски мерки от страна на гръцкото правителство под надзора на ЕЦБ, МВФ и Световната банка. Самоубийствата тепърва ще бъдат част от гръцкото общество, както се случваше това в други страни, които трябва да изплащат непосилни лихви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40