Ето, че най-накрая започна процесът срещу Андерш Брайвик. Най-накрая – след дълги протакания, две заключения на психолози и всякакви учени дали е луд или не, натиск от дясно и ляво. В крайна сметка дойде времето този случай да бъде отнесен до правосъдието. Където му е мястото от много време насам.

Г-н Брайвик е съвсем нормален човек. Той беше определян с всякакви епитети и имена, но така и не се наложи неговото истинско лице – терористът Андерш Брайвик. Защото той е терорист по всички писани и неписани закони. Подготвял се е целенасочено, с пълен разсъдък (дори се обиди, че го смятат за луд), изчислил е кога да нападне и кое място точно и след това е натиснал спусъка на оръжието. И 77 трупа на невинни показаха на заспалата Европа, че десният екстремизъм хич не е за подценяване, а терорист може да бъде и рус мъж с бяла кожа, който носи скандинавско име. Да, това е истината и реалността, и трябва да се приеме. За доброто на всички.

Надявам се, че ще бъде обяснено на г-н Брайвик, че не е герой. Всъщност да му се покаже напълно, че е един провален човек, превърнал се в екзекутор на собствените си съграждани. Всякакви хора, които се чувстват съпричастни към “святото” по негови думи дело, трябва да се огледат наоколо и да посетят колкото е възможно по-бързо специализирана помощ.

Андерш Брайвик не се признава за виновен. Той дори се разплака, когато вижда собственото си видео, а на влизане в залата поздравява с нацистки поздрав. А за онези 200 вътре и над 1 000 събрали се пред залата хора, той е просто убиец, касапин, който заслужава най-тежко наказание. Не, че ще върне убитите или ще закърпи отворената рана в норвежкото общество, но този процес и обявяването на Брайвик за действал с пълен разсъдък терорист би помогнало на редица европейски общества да видят един огромен проблем, който тепърва ще се засилва. А с него и всякакъв вид екстремизъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40