Гладна стачка на членове на „Конспирация на огнените ядра“ в затвора Коридалос

От 6 април  в затвора „Коридалос“ в Атина, в гладна стачка се намират трима членове на „Конспирация на огнените ядра“, като в следващите дни към техния протест се присъединяват още четирима техни съидейници.

Част от осъдените или очакващите присъди анархисти от поредицата съдебни процеси срещу „огнените ядра“, са обявили гладната стачка заради непрекъснатите премествания от затвор в затвор практикувани по отношение на тях, психологически тормоз и побоища от страна на надзирателите, както и с искане за освобождаване от затвора на анархистката Стела Антонио (задържана в подозрение за връзки с „Конспирация на огнените ядра“), заради здравословното и състояние.

Междувременно, с комюнике в интернет, група наречена „Революционна акция“ пое отговорност за бомбата взривена на 9 април пред Министерството на държавната администрация на Гърция. В комюникето се критикува политическото и икономическо положение в Гърция, изявява се солидарност с намиращите с в гладна стачка анархисти в затворите и се иска незабавното освобождаване на Стела Антонио.

Етикети: ,

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40