- Без Лого - https://bezlogo.com -

Гладна стачка на членове на „Конспирация на огнените ядра“ в затвора Коридалос

От 6 април  в затвора „Коридалос“ в Атина, в гладна стачка се намират трима членове на „Конспирация на огнените ядра“, като в следващите дни към техния протест се присъединяват още четирима техни съидейници.

[1]

Част от осъдените или очакващите присъди анархисти от поредицата съдебни процеси срещу „огнените ядра“, са обявили гладната стачка заради непрекъснатите премествания от затвор в затвор практикувани по отношение на тях, психологически тормоз и побоища от страна на надзирателите, както и с искане за освобождаване от затвора на анархистката Стела Антонио (задържана в подозрение за връзки с „Конспирация на огнените ядра“), заради здравословното и състояние.

Междувременно, с комюнике в интернет, група наречена „Революционна акция“ пое отговорност за бомбата взривена на 9 април пред Министерството на държавната администрация на Гърция. В комюникето се критикува политическото и икономическо положение в Гърция, изявява се солидарност с намиращите с в гладна стачка анархисти в затворите и се иска незабавното освобождаване на Стела Антонио.

[2]