Международното право спешно се нуждае от нов съд за престъпления срещу човечеството. До този извод стигнахме след като се запознахме със следния казус: две гъркини са дали на съд гръцкото правителство за геноцид. Според тях затагянето на коланите и икономическите рестрикции, които е въвел техния кабинет са престъпление, което трябва юридически да бъде разгромено.
Този иск неимоверно ще усложни двустранните ни отношения с Гърция. Защото, ако някой българин се престраши и заведе дело срещу българското правителство, гръцкият иск ще изпуши и падне като севернокорейска ракета.
Гръцкото геноцидно правителство държи минималната заплата в страната си на 700 евро. И гърците негодуват. Крещят, че не могат да живеят с такива доходи.
Как ли ще реагира съдът в Хага като разбере за чудото – български пенсионер, който успява да живее (именно да живее) с 60 евро на месец. Та това е абсолютен триумф на биологията над икономиката. Какво ли ще си кажат прокурорите в Хага като разберат какви заплати взимат хората в България? Че на техния фон животът в Гърция е направо бонвивански. Виждали са те мизерия, ама другия път!
Ето защо светът се нуждае от нов съд, който да може да оцени степените на системния геноцид у нас. Тези в Хага дори няма да искат да ни повярват. За тях ще сме като извънземно явление с неясен и измамен произход.
Навремето в едно стихотворение Лермонтов изразяваше категоричната си убеденост, че има божий съд един ден, който раздава на всекиму своето. Ето на такъв съдебен процес българите трябва да са сигурни, че няма да изгубят никога. Там ще ги обявят за чудо. Небесно чудо.
Ама докога ще разчитаме единствено на небесната справедливост, а?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40