ДО
НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,
МИНИСТРИТЕ,
ЖУРНАЛИСТИТЕ
И
МЛАДЕЖКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ
ДЕКЛАРАЦИЯ
на Движение „Че Гевара“

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
Някои обстоятелства ни принуждават да се обърнем към Вас и да Ви запознаем с неудържимия „творчески устрем” на депутата–клоун Емил Василев.
От няколко месеца нашите Фейсбук-групи алармират българската общественост за зловещата роля на агресивния империализъм, който, вероятно, много скоро ще гмурне страната ни в брутални военни действия срещу Сирия и Иран. От няколко месеца в нашите Фейсбук-групи апелираме и за неизползване на военни средства, за ненасилие по света, защото това са хуманните ценности, които изповядваме. Позицията ни произтича от характера и целите на Движение “Че Гевара” – хуманизъм, общочовешки ценности, справедливост, защита на обикновения човек, закрила на хората на наемния труд, преклонение пред националните идеали и непрестанно желание за диалог в решаването на обществените и международни конфликти.
В Движение “Че Гевара” членуват млади, високо интелигентни, твърде образовани, безкрайно почтени, квалифицирани, активни и амбициозни млади хора, които обичат България, не споделят ценностите на капитализма и мечтаят за един по-добър свят. Тези необикновени млади хора не просто мечтаят за този нов свят, а са убедени в неговата скорошна победа над силите на олигархията и клептокрацията. Ние вярваме в силата на човешкия дух, в силата на справедливия човешки гняв, в силата на словото, в силата на свободолюбивия порив към справедливост и просперитет за обикновения българин.
Но да се върнем към реалната действителност и повода, по който ви пишем. А именно: голяма беше изненадата ни, когато от трибуната на Народното събрание (тази призвана за светиня българска институция) и пред погледите на хиляди хора от ФБ групите ни, един човек, който по силата на обстоятелствата е депутат (а именно Емил Василев от РЗС), засипа Движение “Че Гевара” не просто с думи, а с ругатни – брутални и агресивни изказвания, включващи обвинения, че сме „ислямски терористи”, “червени курви”, че сме “спящи клетки на Ал Кайда”, че се движим с “маски, бухалки, ножове” и пр. хладно оръжие из България, че сме “пласьори на дрога и общуваме с криминални елементи”… Да ви припомним, че почти всичко от гореизброеното беше включено в официалното му питане от трибуната на Народното събрание на 30.03.2012 г. към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. На 30.03. 2012 г. депутат Емил Василев от РЗС ни обвини в “екстремизъм”, “пране на пари”, “разпространение на наркотици”, ”побоища”, „насилие” и пр.
Тъй като не можем да си обясним подобна немотивирана агресия и омраза, се обърнахме към наши консултанти – психолози и психиатри, с два въпроса:
1. Въпросното лице медицински идиот ли е или е обикновен идиот?
2. С какво да си обясним агресията на депутат Емил Василев от РЗС към Движение “Че Гевара”?
На първия въпрос специалистите, след кратък преглед на изказванията му въобще и по отношение на Движение “Че Гевара” отговориха кратко, точно и ясно. Те отговориха с една банална квалификация – лицето Емил Василев определено не е медицински идиот.
На втория въпрос специалистите отговориха със следното твърде нелицеприятно изявление, което си позволяваме да споделим с вас. А именно, визирайки немотивираната агресия към Движение “Че Гевара” от страна на депутат Емил Василев от РЗС, те смятат, че тя произтича от т.нар. “компенсаторно поведение” – психологически и физиологичен феномен, на който са податливи някои мъжки индивиди на определена възраст.
От какво е предизвикано “компенсаторното поведение”, което намира вече поле за изява не просто в тоалетните на Народното събрание (както беше доскоро с този депутат), а в сърцето на тази българска институция – в пленарната зала на Народното събрание, пред камерите на БНТ и пред очите на цяла България чрез депутата Емил Василев от РЗС, ще попитате? Сега ще ви отговорим. Оказва се, че проявата на “компенсаторно поведение” обикновено се предизвиква (както твърдят учените) от следното:
1. Сексуална дисфункция /импотентност/;
2. Генетично несъразмерен пенис /малка пишка/, което води до комплекс за мъжка малоценност. Специалистите твърдят, че при наличие на гореспоменатите проблеми, обикновено мъжете реагират и компенсират чрез агресия, омраза, брутални действия, заплахи и пр.
Извинете ни, уважаеми госпожи и господа народни представители, министри и журналисти от Република България, но сме длъжни да споделим и съвета, който ни дадоха специалистите по отношение поведението на депутат Емил Василев от РЗС. А именно – някак си е обидно да търсиш аргументи и да спориш с хора, които не стават дори и за медицински идиоти.
Простете ни, че нарушихме спокойствието Ви, но бяхме предизвикани.
С приятелски поздрави към всички вас, с пожелание да запазите душевното си равновесие и със сигурност, че ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ Е ВЪЗМОЖЕН!

Движение “Че Гевара”

2 thoughts on “„Че Гевара“: Идиот ли е депутат Емил Василев?”
  1. На мен ми е интересно откъде ги имат и какви са „конкретните данни“, с които РЗС разполага за връзки на български „леви екстремисти“ с Ал Кайда?
    Чакам да качат цялата стенограма от заседанието на 29 март тук:
    http://www.parliament.bg/bg/plenaryst/period/2012-3
    След което ще се посмеем. И в кръжеца РЗС могат да бъдат сигурни, че ние ще се смеем последни…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40