Европол в преследване на „евро анархистите“

На 25 април 2012г, в Хага,  Европол организира конференция на която е  обсъдена ситуацията с тероризма на територията на ЕС. Присъствали са  представители на всички европейските тайни служби и вътрешни министерства.

На тази конференция е било поискано увеличаване на полицейските правомощия за борба и срещу  анархисткия „тероризъм“, към който, освен въоръжените организации извършващи атентати, европолицаите са добавили  и радикалните антифашисти, защитниците на правата на животните, еко и  анти – ядрените активисти . По отношение на всички тях Европол си поставя за задача „да бъдат намерени ефикасни средства за борба срещу европейските транснационални анархистки мрежи“.

Основното внимание на Европол е съсредоточено върху „Неформалната федерация на анархистите“ (ФАИ, Италия), мрежата „No Border“ (това пък защо???) и борбата в северните райони на Италия срещу т.нар. Treno Alva Velocita, проект за трансевропейски скоростни железници, който е опасен за околната среда и среща яростна съпротива от местните хора в Италия, като в протестите участват и анархистки групи.  Дали селяните от областа Вал ди Суза знаят, че заради тяхната борба за чиста околна среда, вече фигурират в докладите на спецслужбите като „терористи“?

Искането за засилване на полицейския контрол и преследване срещу анархистите идва най-вече от италианската секция на Европол. От години „Неформалната федерация на анархистите“ (ФАИ), лази по нервите на италианските ченгета най-вече с колети и писма – бомби и нападения със запалителни бомби срещу банки и пр.

Но сега им припари сериозно след като на 6 май в Генуа беше прострелян Роберто Адинолфи, директор на „Ансало Нуклеари“. Адинолфи е бил леко ранен, без опасност за живота. Нападението е извършено от двама души на мотор, стрелбата е била в краката („запазена марка“ на „Червените бригади“ през 70-те). С писмо до „Куриере де ла сера“ , ФАИ ( клетка „Олга“) пое отговорност за стрелбата по ядрения шеф и обеща още осем нападения в знак на солидарност с девет затворници в Гърция, членове на организацията „Конспирация на огнените ядра“. „Клетка Олга“ е наречена така на затворничката Олга Економиду, ето и писмото на ФАИ до италианския вестник:

http://www.corriere.it/cronache/12_maggio_11/rivendicazione-adinolfi-olga_838d0846-9b54-11e1-81bc-34fceaba092f.shtml

http://media2.corriere.it/corriere/pdf/2012/olga_110512.pdf

Това е пълния текст на доклада на Европол публикуван след конференцията в Хага. На който му е интересно може да го прочете. Има го на сайта на Европол, не сме го придобили чрез СРС :)))

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/publications/europoltsat.pdf

 

Етикети: , , , , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

3 коментара

  1. Pingback: inferno

  2. Pingback: inferno

  3. Pingback: Бай Благой

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40