Италия: намалиха присъдите на обвинените в процеса срещу новите „Червени Бригади“

На 28 май съдът в Милано огласи присъдите на втора инстанция срещу 11 членове на „Военно – политическа партия на комунистите“ (Partito Comunista Politico-Militare – PCPM). Това стана възможно след  като Касационния съд промени класификацията на PCPM от „терористична“ на „подривна“ организация.

Присъдите на отделните обвинени са намалени между 1 и 3 години като максималната сега е 11 години и шест месеца затвор, докато на първа инстанция беше 15 години.

На снимката в килията : Алфредо Даванцо

3 thoughts on “Италия: намалиха присъдите на обвинените в процеса срещу новите „Червени Бригади“

  1. Като пишете новини е хубаво да слагатемалко предистория – откога тече процесът, за какво ги съдят и т.н… Ако не в самия текст, то с тагове към предишните подобни новини ако има.

  2. Хубаво е да слагаме но понякога не остава време….
    РСРМ се смята за наследник на едно от обособилите се през 80-те години крила на „Червените бригади“. Алфредо Даванцо (идеолог на РСРМ) е бил активист на „Червените бригади“, медиите му приписват участие в убийства и отвличания.
    Процесът е от 2007 година, обвиненията са за разстрела през 2001г, (ако не бъркам) на автора на проекта за пенсионна реформа в Италия, за атентат срещу една от телевизиите на Берлускони и още една-две бомби…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *