На 21-ри и 22-ри май във Велико Търново се проведе фестивал на споделянето под мотото „Наистина свободен пазар”.

Подобен род мерояприятие се прави за първи път на територията на града. Идеята на организаторите от Обединени за глобална промяна беше да покажем, че взаимопомощта между хората и свободният обмен са нещо нормално и естествено, но отдавна забравено от самите нас.


„Донесете ненужното, вземете необходимото! Нито повече, нито по-малко!“ Толкова е просто!
В свободния пазар се включиха много млади хора и събитието се превърна в един истински празник. На алеята в парка, участници във фестивала играеха различни игри, което създаваше допълнителен емоционален заряд. Минувачите с интерес наблюдаваха и присъединяваха в мероприятието. Нямаше притеснение, че може да се извърши кражба, просто защото всичко беше на хората и споделянето му беше свободно.
Лошото време не можа да помрачи и втория ден от фестивала. Пейките отново бяха отрупани с книги, дрехи и всевъзможни предмети, които търсеха новия си собственик. Към пазара се присъединиха и улични музиканти, които дооформиха приятната атмосфера.
Дрехите, които останаха от двата фестивални дни ще бъдат дарени. Част от тях ще зарадват децата от Център за работа с деца и младежи „Отвори очи“ в с. Миндя. Останалите ще бъдат дарени на Център „Амалипе“, които ще ги дадат на нуждаещи се семейства.

Това беше само началото на една традиция! Началото на едно ново мислене и разбиране за света, защото вярваме, че един друг свят е възможен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40