Чикаго е домакин на Срещата на Върха на НАТО, която ще бъде открита на 20 май в неделя. На този среща  ще присъстват висши представители от 50 страни. По време на двудневния форум ще бъдат обсъдени основно ангажиментите на НАТО в Афганистан, също и проекта за ПРО в Европа.

В неделя се очакват хиляди демонстранти да преминат в шествие до мястото на срещата – Конгресният център на брега на езерото Мичиган.

Чикагската полиция ще бъде подготвена с нови средства за борба с безредиците, включително „ултразвукови оръдия“. Поръчани са високи метални ограждения, по които никой да не може да се покатери. Te са устойчиви и за хвърлени предмети. Огражденията са монтирани на разстояние от няколкоч улици около зоната за сигурност, установена за мястото на срещата. Полицията в Чикаго разполага с 12 хиляди служители, които са преминали обучение за борба с безредиците.

Гневът на протестиращите ще е насочен срещу водената от НАТО война в Афганистан и икономическото неравенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40