На 25 април 2012г, в Хага,  Европол организира конференция на която е  обсъдена ситуацията с тероризма на територията на ЕС. Присъствали са  представители на всички европейските тайни служби и вътрешни министерства.

На тази конференция е било поискано увеличаване на полицейските правомощия за борба и срещу  анархисткия „тероризъм“, към който, освен въоръжените организации извършващи атентати, европолицаите са добавили  и радикалните антифашисти, защитниците на правата на животните, еко и  анти – ядрените активисти . По отношение на всички тях Европол си поставя за задача „да бъдат намерени ефикасни средства за борба срещу европейските транснационални анархистки мрежи“.

Основното внимание на Европол е съсредоточено върху „Неформалната федерация на анархистите“ (ФАИ, Италия), мрежата „No Border“ (това пък защо???) и борбата в северните райони на Италия срещу т.нар. Treno Alva Velocita, проект за трансевропейски скоростни железници, който е опасен за околната среда и среща яростна съпротива от местните хора в Италия, като в протестите участват и анархистки групи.  Дали селяните от областа Вал ди Суза знаят, че заради тяхната борба за чиста околна среда, вече фигурират в докладите на спецслужбите като „терористи“?

Искането за засилване на полицейския контрол и преследване срещу анархистите идва най-вече от италианската секция на Европол. От години „Неформалната федерация на анархистите“ (ФАИ), лази по нервите на италианските ченгета най-вече с колети и писма – бомби и нападения със запалителни бомби срещу банки и пр.

Но сега им припари сериозно след като на 6 май в Генуа беше прострелян Роберто Адинолфи, директор на „Ансало Нуклеари“. Адинолфи е бил леко ранен, без опасност за живота. Нападението е извършено от двама души на мотор, стрелбата е била в краката („запазена марка“ на „Червените бригади“ през 70-те). С писмо до „Куриере де ла сера“ , ФАИ ( клетка „Олга“) пое отговорност за стрелбата по ядрения шеф и обеща още осем нападения в знак на солидарност с девет затворници в Гърция, членове на организацията „Конспирация на огнените ядра“. „Клетка Олга“ е наречена така на затворничката Олга Економиду, ето и писмото на ФАИ до италианския вестник:

http://www.corriere.it/cronache/12_maggio_11/rivendicazione-adinolfi-olga_838d0846-9b54-11e1-81bc-34fceaba092f.shtml

http://media2.corriere.it/corriere/pdf/2012/olga_110512.pdf

Това е пълния текст на доклада на Европол публикуван след конференцията в Хага. На който му е интересно може да го прочете. Има го на сайта на Европол, не сме го придобили чрез СРС :)))

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/publications/europoltsat.pdf

 

3 thoughts on “Европол в преследване на „евро анархистите“”
 1. Вандали нападнаха дома на германски еврочиновник, отговарящ за Гърция

  Вандали са изпоцапали къщата на високопоставен германски служител в ЕС, който отговаря за кризата в Гърция, и са подпалили автомобила на съпругата му при нападение през нощта срещу вторник край Берлин, предаде Ройтерс.

  В съобщение до в. „Берлинер моргенпост“ отговорност за нападението е поела групировка под името „Приятели на Луканикос“. Луканикос (наденица) е името на бездомно куче, осиновено от демонстрантите в Атина, които протестират против мерките за икономии, за които настоява ЕС, пояснява агенцията.

  Германският прокурор Хелмут Ланге каза, че тази групировка е неизвестна в Германия. Той отказа да съобщи дали еврочиновникът Хорст Райхенбах и съпругата му са били в дома си в град Потсдам по време на нападението.

  „Берлинер моргенпост“ пише, че групировката е отправила заплахи и към тримата инспектори от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд, които правят оценка дали Гърция изпълнява поставените й условия от международните кредитори.

  http://www.dnes.bg/world/2012/05/16/vandali-napadnaha-doma-na-germanski-evrochinovnik-otgovariasht-za-gyrciia.158981

 2. Анархистка група заплаши Италия

  Италианските власти отново са на крак. След атентатите в местно уилище, сега анархистка група заплаши да извърши серия атаки в страната, предаде агенция АНСА.

  Групата „Командо бестия” е изпратила писмо до ежедневника „Ил Темпо”, в което заплашва, че ще предизвика хаос.

  „Командо бестия” е част от Неформалната анархистка федерация, която преди две седмици пое отговорност за нападение срещу директор на италианска ядрена компания.

  В писмото се посочва, че в момента се подготвят атаки, които да причинят „максимални щети, преди всичко от икономически характер”.

  http://europe.actualno.com/news_387701.html

 3. Дееба и простите лъжливи журналисти:
  „След атентатите в местно училище“

  Кой извърши този атентат бе? Нали ако наистина бяха анархисти, италианските власти и медиите им досега да са опищяли света…
  Взривеното училище носи името на съпругата на съдията Джовани Фалконе, този месец се навършват 20 години от атентата при който бяха убити семейство Фалконе и охранителите им. Даже ако не бъркам атентата срещу училището е точно на рождения ден на Фалконе. Няма никакво съмнение, взривеното училище е дело на Мафията, но италианските ченгета се правят на луди – проверявали версии, анархисти, ислямисти и пр.
  Анархистите не са ангели, но никога не няма да посегнат на невинни, камо ли пък на деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40