В понеделник, 4 юни, анархистката Стела Антонио беше освободена от женското отделение  на затвора Коридалос в Атина. Причина за освобождаването е, че е излежала максимума на разрешения от гръцкото законодателство предварителен арест , а именно осемнадесет месеца.

Общите ограничителните условия, обаче, са били наложени и върху нея (както и в други случаи на освободени от затвора анархисти, заподозрени в „тероризъм“).

Стела Антонио беше арестувана като заподозряна за връзки с анархистическата революционна организация „Конспирация на огнените ядра“.

Серията процеси срещу „огнените ядра“ продължават. Членовете на организацията и техните помагачи ще отговарят за повече от 250 нападения, извършени между 2008 и 2010г, най-известните от които са изпращането на колети-бомби до европейски лидери, посолства и централата на Европол, атентатите срещу затвора „Коридалос“, Съдът в Атина, централата на „Златна зора“ и пр.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40