- Без Лого - https://bezlogo.com -

На управниците с любов

[1]

Кой казва, че българският народ обича управниците си? Самите те вече не го вярват.

В цяла България има вече над 100 открити погребения на знатни хора, нарочени за вампири. Подобни скелети са откривани в различни средновековни крепости, манастири, църкви. Това са най-често хора, свързани с политиката, управлението на един град, област или духовни лица, които са били по-сурови и строги към енориашите за изпълнение на църковните закони и обязаности.

Въоръжени с дървен или с железен кол, тогавашните смелчаци са влизали през нощта в гробниците и са се борели с труповете на хората, срещу които не са смеели да се опълчат, докато са живи. Не че днешните смелчаци са по-голяма работа. Отново според думите на Божидар

И сега мога да дам един списък на политици, а дори и на духовни лица, които населението на България, ако обичаят се беше запазил до наши дни, сигурно също щеше след смъртта им, да постъпи с тях по същия начин.

Интересно дали би сложил себе си в списъка. Като се вземе предвид сред какви хора се навита (първо – кандидат депутат от БСП, а днес – министър на ГЕРБ), нищо чудно да е на почетно място в нечий списък. Само че днес няма кой да търси сметка на „по-суровите и строги“ хора.