Пенсионирайте го тоя!

Някой си Робърт Бенмош, един от многото хитреци, уредили се да „управляват“ чужди пари, намери решение на Кризата. Като баш-шеф на най-голямата застрахователна компания в САЩ, собственик на сума ти пенсионни фондове функциониращи в Европа (единият е „AIG България ЗПД“ ЕАД), той обясни какво трябва да се направи, за да се „запазят пенсиите и медицинските застраховки на приемливо ниво“. Решението е много просто – „Ще се наложи пенсионната възраст да се увеличи до 70-80 години“.

Да припомним – за кризата са виновни лошите гърци, които не искали да си плащат заемите. Виновни са още разните италианци, испанци, ирландци и другите „свини“ (PIGS), които не искат да си плащат заемите. Заради тях Боб и неговите другарчета не успяват да… върнат на пенсионерите парите, които са им взели, с обещанието да ги хранят на стари години. Всъщност, виновни са и пенсионерите – че живеят повече, отколкото на Боб му се иска.

Разбира се, държавата трябва да помогне. Да натисне „свините“ да върнат парите. И да помогне на Боб и другарчетата му да не ги връщат, като с едно законче намали броя на пенсионерите и увеличи броя на работещите.
Боб дава личен пример – през повечето от 68-те си години той е „правил пари“, обикновено като началник. Въпреки, че му е време да се пенсионира, той продължава да „работи“, като дава интервюта за Блумберг от крайморската си вила в Дубровник. Явно очаква същото от гръцките (а и от българските) пенсионери – на 68 години те трябва да продължават да готвят до 2-3 часа сутринта на туристите или да берат маслини и докато си почиват в крайморската си вила.
Аз също съм загрижен. За Боб. Мисля че е изтрещял от много работа. Време му е да си почине от управляването на парите на хората. Да хване една лопата и (като един Бойко Борисов) да си посади картофи в задния двор на вилата. За да има какво да яде – че за такива като него е противопоказно да ги хранят другите. Да забрави за работата и да си поживее като млад български пенсионер. Пък ние ще се оправим и без тях. Щото ако чакаме те да ни хранят на стари години, млади ще си умрем.

Бел.ред. Без Лого: Средство за предсрочно пенсиониране и „оземляване“ на Бенмошовци:

Адрес на статията
Етикети: , , ,

За Свободна Мисъл

Вестникът е официалният печатен орган на Федерация на Анархистите в България
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

5 коментара

  1. Анархистите толкоз културно са го написали във вестника – пенсиониране, градинка, мотичка… Пък тука някой сложил пищов. Недейте така бе, другари, да следваме светлия пример! Со кротце, со благо, со съвсем маааалко кютек!

  2. Со кротце, со благо и со 50-ти калибър у кратуната…

  3. ili nekude drugade … :(

  4. Ot horata, za horata… prez horata, v imeto na horata, vmesto horata…? Vsashtnost horata ne e li vasheto logo?

  5. Сигурен ли си, че такива като този Бенмош са хора?

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*