Около 3,45 часа тази нощ трима неизвестни лица с качулки на главите влезли с микробус в двора на офиса на компанията Microsoft в атинското предградие Маруси. След като обезвредили охранителите на сградата, те стреляли по микробуса, който бил напълнен с бидони бензин лесновъзпламеними материали и избухнал. Извършителите успели да избягат. В последствие властите установили, че микробусът е краден.
Атинският офис на Microsoft се намира на бул. Кифизия 216. На мястото на инцидента веднага пристигнали три коли и девет души екип от Противопожарната охрана, за да потушат пламъците.

Разследването на случая е поето от отдела за борба с тероризма. Остатъците от изгорелия микробус са откарани в специалните лаборатории за изследване. Служители на отдела са на мястото на инцидента и събират и друг следствен материал.
Все още никоя организация не е поела отговорността за атентата. Многонационалните компании и чуждестранните банки са чест обект на нападения от страна на гръцките терористични организации. Въпреки минималните щети – опожарения вход на сградата и слаби щети в офисите на първия етаж, службата за борба с тероризма оценява инцидента като изключително сериозен.

2 thoughts on “Атентат срещу офиса на Microsoft в Атина”
  1. Значи това е тероризъм, а избиването на невинни жени и деца от американската армия по света от 40-50 години насам как се води….може ли някой да каже!???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40