Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да позволи повторно гледане на Закона за горите, докато няма пълен консенсус по него. Той допълни, че се е зарадвал на президентското вето на промените. „Сега спирам закона, след това широко обществено обсъждане. Докато няма 100 процента консенсус по тази тема, аз няма да дам на депутатите от ГЕРБ да вкарат отново Закона за горите”, каза министър-председателят в Дупница. Той допълни, че нито Орлов мост е правилно да бъде затварян, нито е законно да се блокира международен път. Премиерът визира контрапротеста на хора от Банско и Разлог на главен път Е-79 при разклона за Симитли. „Парламентът е мястото, където се дават доводи”, заяви Борисов.


Не бързайте да се радвате като Бойко на президенстко вето. Първо: не се знае какво има предвид властта под “консенсус”. Вероятно разбира съгласие между някакви неизвестно откъде взели се “активистски лидери” и правителствени представители. Мераклии за облаги от подобно споразумение лесно ще се намерят. Второ: нито Орлов мост, нито Е-79 са местата, където ще има писти (и цялата им помощна инфраструктура). Трябва да се действа на правилното място – в планината, предвидена за осакатяване. Трето: покрай апетитите на едрия бизнес е пусната стръв за удовлетворяване на дребната лакомийка на местното, възпитано като “предприемчиво” население. Докато самото то не осъзнае каква беля ще стори на собствената си среда на обитание (по примера на бетонираните черноморски плажове с ухаещи на фекалии вълни) заради привидно лесната печалба чрез скубане на туристи, за никаква екология дума не може да става. Ама как ще се осъзнае? Ами чрез инфомиране, естествено (виж обаче долу за опасностите от многото знаене…). Четвърто: да, парламентът е място за доводи; правилните доводи съдържат смес от бензин, нафта и моторно масло, изпълват стъклената тара най-много на две трети от обема й. Защото не парламент трябва да решава съдбите на народа, а самият народ, и то не според каноните на печалбарството от сорта “след мен и потоп”. Печалбарството на “пазарната икономика” винаги става на чужд гръб и винаги за сметка на утрешния ден. Това може да не звучи толкова страшно да печалбарите днес, но един ден собствените им деца ще реагират на завещаната им в наследство кочина, като натирят бащите си в старчески домове, подобни на концлагери – за по-инакви няма да има пари. Пето: плановете да се просперира предимно от слугуване в сферата на туризма доведоха до катастрофа такива страни като Гърция, Египет, та даже и Испания. Изводи?

Хората, които имат постоянен достъп до интернет са изложени на по-голям риск от нарушения на съня, стрес и симптоми на психични заболявания, предупредиха учените от Университета в Гьотеборг в Швеция.


Спор няма – колкото повече неща знаеш за света, толкова повече се депресираш от дивотиите, които се случват в него. Определено, по-лесно е (и по-удобно за милата ни, толкова диалогична власт) по-малко да си пълниш главата, да я блъскаш над решение на различни проблеми, щом има кой (ББ разбира се) да ги реши с една реч пред сервилни медии. И консенсус ще ви спретне (без вас) и със закон ще го замаже (иска се само да го спазвате). Стига да не ровите много в интернет и да не се натискате да съучаствате в консенсуси и други подобни депресиращи неща, сакън да не хванете някое психично заболяване, освен нормалното верноподаническо законопослушно видиотяване.

Васил Арапов, депресиран тип

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40