Протестираме срещу промените в закона за горите. Знаем, че природата е на всички нас, но корпоративни лобисти и корумпирани политици я заграбват за себе си, а медиите се опитват да омаловажат недоволството ни. Тук и сега става дума за конкретен закон, който е само късче в огромната мозайка на една грозна глобална система. Но ние знаем, че всяко дърво е част от гора от системни проблеми. Не сме толкова наивни да виждаме само отделни дървета, а да нехаем за същността на гората.

Не само в България, а и в Европа, Америка и целия свят, хората излизат възмутени на улиците и настояват за радикална промяна в корумпирания икономически и политически модел, в който ни е наложено да живеем. Тази хищна финансова и корпоративна система е базирана на и възпроизвежда неравенство, експлоатация, несправедливост, бедност, болести, отчуждение, войни и унищожение на човешките и природни ресурси.

Ние сме гражданите на света – тези 99% от хората, измамени от банките и едрия бизнес, отчуждени от властта и безсилни поединично, които казват: Стига! Искаме да преоткрием красотата на пряката демокрация и да съживим духа на взаимност и общност. Колкото по-голямо е многообразието ни, толкова по-силни ставаме. Нашата сила иде от отказа ни да бъдем вкарани в стереотипна идеологическа кутийка, да ни бъде сложен етикет и да бъдем разфасовани в удобни медийни хапки.

Тук и сега целта ни е да събудим повече хора да се включат в борбата, да получат истинско право на глас и възможността да градим заедно един по-добър свят.
Ние сме свободна, органична и неподчинена на генетично модифициране еволюция. Каква ще е крайната форма на тази динамична самоорганизация, не можем все още да знаем. Но знаем общите ценности, върху които нашият истински свят ще се гради и насърчава: справедливост, солидарност, самоуправление. Толкова просто и естествено, а в същото време толкова различно от това, което всеобхватната и ежедневна болест на капитализма ни налага!

§ Справедливост:

Отказваме доброволно да участваме в йерархичните финансови и политически пирамиди, където отгоре седят шепа местни и международни фараони, а отдолу подлагаме гръб всички ние, множеството на света.

Искаме и можем да постигнем икономическа и социална равнопоставеност, където експлоатацията, бедността, финансовата робия и войните срещу други хора и природата ще бъдат немислими грехове от нелепия кошмар, разпаднал се зад нас.

Искаме и можем да построим в тъканта на старото нова мрежа от общности на равенство и справедливост, хармония и равновесие, където трудът не е тегоба, а игра.

§ Солидарност:

Отказваме доброволно да участваме в система, в която се налагат безмилостна и безсмислена конкуренция, правила като “човек за човека е вълк” и “злината на човешката природа” се смята за безусловна предпоставка.

Искаме и можем да изградим свят, където взаимопомощта и сътрудничеството, алтруизмът и загрижеността за благополучието на другите се смятат за изконни принципи.

Искаме и можем да насърчаваме толерантността и многообразието, където етнически, национални и расови вражди са неприемливи, а разноликите идеи в културната, икономическата и социалната сфери се смятат за общо богатство.

§ Самоуправление:

Отказваме доброволно да поддържаме конструираната измама на “представителната демокрация”, където корумпирани политици и корпоративните им кукловоди ни залъгват, че управляват живота ни от наше име. Отказваме да вярваме на лакейските медии и хитроумните експерти, платени да укрепват статуквото и да ни държат в капана на нарастващата мизерия.

Искаме и можем да се самоуправляваме посредством пряка политическа и икономическа демокрация с човешко достойнство и истинско право на глас, защото реалната и пълна власт е в нас и от нас, а не принадлежи по наследство или чрез измама на самозванците на върха на пирамидата.

Искаме и можем да си върнем свободата и независимостта, защото жалкият елит на върха на пирамидата не може без нас, множеството на света, а ние всъщност нямаме нужда от тях. Отказваме да слушаме страхливите им притчи за “липсата на алтернативи”, “благата на приватизацията” и “невидимата ръка” на пазара – ръка на зъл слепец, която ще ни накаже, ако не слушаме жреците на МВФ.

Искаме и можем да изградим един по-добър и хуманен свят, защото ние сме 99% и имаме подстъп към нашите традиции, нашето бъдеще, нашите наука и технологии, безкрайното многообразие и алтернативи на съвкупното ни и неотчуждимо богатство, без copyright и нагли патенти, принадлежащо на нас, множеството на света, а не на задкулисни корпоративни фараони и угодливи местни сатрапи.

Ние сме недоволните, пълни с надежда. Ние сме бесните, пълни с неутолима жажда за по-справедлив свят. Ние сме дърветата, които знаят, че са световна гора. Ние сме множеството на света!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40