Някой си Робърт Бенмош, един от многото хитреци, уредили се да „управляват“ чужди пари, намери решение на Кризата. Като баш-шеф на най-голямата застрахователна компания в САЩ, собственик на сума ти пенсионни фондове функциониращи в Европа (единият е „AIG България ЗПД“ ЕАД), той обясни какво трябва да се направи, за да се „запазят пенсиите и медицинските застраховки на приемливо ниво“. Решението е много просто – „Ще се наложи пенсионната възраст да се увеличи до 70-80 години“.

Да припомним – за кризата са виновни лошите гърци, които не искали да си плащат заемите. Виновни са още разните италианци, испанци, ирландци и другите „свини“ (PIGS), които не искат да си плащат заемите. Заради тях Боб и неговите другарчета не успяват да… върнат на пенсионерите парите, които са им взели, с обещанието да ги хранят на стари години. Всъщност, виновни са и пенсионерите – че живеят повече, отколкото на Боб му се иска.

Разбира се, държавата трябва да помогне. Да натисне „свините“ да върнат парите. И да помогне на Боб и другарчетата му да не ги връщат, като с едно законче намали броя на пенсионерите и увеличи броя на работещите.
Боб дава личен пример – през повечето от 68-те си години той е „правил пари“, обикновено като началник. Въпреки, че му е време да се пенсионира, той продължава да „работи“, като дава интервюта за Блумберг от крайморската си вила в Дубровник. Явно очаква същото от гръцките (а и от българските) пенсионери – на 68 години те трябва да продължават да готвят до 2-3 часа сутринта на туристите или да берат маслини и докато си почиват в крайморската си вила.
Аз също съм загрижен. За Боб. Мисля че е изтрещял от много работа. Време му е да си почине от управляването на парите на хората. Да хване една лопата и (като един Бойко Борисов) да си посади картофи в задния двор на вилата. За да има какво да яде – че за такива като него е противопоказно да ги хранят другите. Да забрави за работата и да си поживее като млад български пенсионер. Пък ние ще се оправим и без тях. Щото ако чакаме те да ни хранят на стари години, млади ще си умрем.

Бел.ред. Без Лого: Средство за предсрочно пенсиониране и „оземляване“ на Бенмошовци:

5 thoughts on “Пенсионирайте го тоя!”
  1. Анархистите толкоз културно са го написали във вестника – пенсиониране, градинка, мотичка… Пък тука някой сложил пищов. Недейте така бе, другари, да следваме светлия пример! Со кротце, со благо, со съвсем маааалко кютек!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40