Единствения по-сериозен инцидент, който съпътстваше провеждането на изборите в Гърция на 17 юни , беше нападението срещу изборна секция в атинския квартал Екзархия. Тогава, десетина маскирани младежи са нахлули в секцията, нанесли са побой с чукове и палки на двамата охраняващи полицаи и са подпалили урната с бюлетините. След това изчезват от мястото с мотори, без да бъде арестуван никой.

На 18 юни в Индимедия Атина  беше публикувано изявление на хората участвали в нападението срещу изборното помещение в Екзархия в което обясняват причината за действията си, ето го на английски:

http://blog.occupiedlondon.org/2012/06/18/responsibility-claim-for-the-burnt-ballot-box-in-exarcheia/

Комюникето завършва така: „Революцията на първо място! Революционен поздрав за другарката Олга Економиду!“

На 18 юни с  комюнике в интернет, организация нарекла се „Революционни групи за разпространение на терора“ поема отговорност за извършени в края на май, в Атина, нападения срещу обекти и служебни автомобили на гръцката пощенска компания ЕЛТА . Изразяват солидарност и  с намиращите се в затвора членове на „Конспирация на огнените ядра“.

На 13 юни в Атина е подпален офиса на съдията Димитрис Цаганотодос. Отговорност за това поема организацията „Нулева толерантност“. Те заявяват:

„Солидарност със социалните борци от организациите „17 ноември“, „Революционна борба“, „Конспирация на огнените ядра“ и всички останали бойци, които се намират в затворническите клетки на „демокрацията“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40