От няколко дена протестиращи се събират всяка вечер на Орлов Мост да изразят несъгласието си със новия закон за горите. Съгласен съм с авторката на тази статия: исканията би трябвало да се насочат наистина към социализация на съоръженията и природата си е на хората, не на някакви мастити бизнесмени пиещи кръвта на каквото докопат.
Да видим какво мислят обаче олигарсите и техните слуги . Понеже нямам възможност да ги попитам лично ще приведа някой примери от нета които успях да изровя ровейки се из всякакви жълти и цветни онлайн издания. Примерите не са изчерпателни,защото става дума само за братя Диневи, но смятам са показателни.

Според „преуспелите“ граждани те си имат щото са си платили:
„В края на 90-те години богаташите построяват първите си луксозни хотели на брега на морето. Но през 2006 година те проявяват върховна наглост и стават единствените българи, които притежават част от Черно море. Покрай разрешение за строеж на яхтеното пристанище милионерите получават и документ за собственост на плажната ивица и на морето.

„Платили сме милион левове данъци на тази държава. Инвестирали сме много пари, които сме взели като кредити от банки и които ги връщаме. Ако го няма яхтеното пристанище, няма да печели и държавата от данъците ни“, гневно обяснява брат Динев на журналисти, осмелили се да го питат как е станал собственик на част от българското Черноморие.“

Малее, тия море си имали!? Че и си били платили! Явно от плащане на данъци са стигнали дотам, че

Бг. тузарите братя Йордан и Динко Диневи след като миналата година по едно и също време прогониха прелестните си съпруги, сега може да загубят и неприлично луксозните си яхти.“

По-миналата година, за да довършат вилното си селище, се наложило богаташите да ипотекират няколко от „подвижните вили”, на стойностнад 20 милиона лева“

Обаче като не успели да си върнат заемите ето какво се случва:

Яхтената компанията на братя Диневи \“Венид яхт\“ тихомълком е станала собственост на безработния бай Иван Иванов от великотърновското село Балван.

Но още за морето на „успелите“:

“След заменките, вече едва ли някой се учудва как държавна собственост минава в частни ръце. В този случай става дума за долнопробна манипулация на документи, които са минали през несебърскиятградоначалник, строителният и транспортният министри.Освен брега, бизнесмените явно са купили и прилежащата му водна площ, тъй като най-безцеремонно си я заграждат като част от пристанището.“(пак от горепосочения сайт).

А защо са изгонили жените си ? Ами писнало им, на други били хвърлили око. Тя, държавата също много заприличва на някаква скъпо платена курва. Който си плати му се дава. И на Цеко закон му написаха с който ще му предоставят планината за лично ползване(содомизиране), пък той и инвестиции щял да прави.Туризъм да развива. Само че тоя туризъм май няма да е достъпен за всеки си мисля аз(вижте в Банско за какво иде реч.) Пък и контрапротест си уредил за да симулира обществено мнение.

И за това си е платил милият той.

Това е философията на богатите: плащам си дават ми. Това е толкоз просто и логично както се казваше в едно позабравено стихотворение.

Даже и да имаше честни политици тук, такива задници никога няма да бъдат осъдени сериозно, защото..сещате се: ще си платят. Май света все повече заприличва на публичен дом а държавите на скъпоплатени курви. В тоя смисъл МВФ, Европейския съюз и неолибералната догма на частната собственост и скапната капиталистическа система са си истински сводници.А ние простосмъртните? Ми нас не ни пускат в бардака, защото нямаме милиони долари и не можем да си плащаме. Пращат полицията да пази и бордея, и курвите, и клиентите. Полиция навсякъде-справедливост никъде.
А на кого са планините, моретата, езерата и реките? На кой е земята? На никой и на всички казвам аз. Има хора които ще се съгласят с мен.

А някой ден бардака ще пламне подпален от „лумпените“ които се събират по площади и кръстовища – да сме живи да го видим това дано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40