Израелски и американски  медии и официални  представители (включително  на най-високо ниво), вече една седмица не спират да повтарят едно и също по отношение на атентата в Бургас – виновни са Иран и Хизбула…Хизбула и Иран и т.н. Израел имал „безспорни доказателства” за участие на Иран в атентата ( къде са – дайте да ги видим), американците и те.

Макар, че в разследването досега има само едно нещо, което е безспорно – ако за Мехди Гезали се отрича, то има конкретен заподозрян, който не е ливанец, сириец,  иранец или севернокореец,  а е „лицето” Дейвид  Джебсън , гражданин на САЩ…И този факт доста се неглижира от „коментаторите”…

Около самия атентат нещата са общо взето изяснени, но има, според мен, още няколко важни въпросителни:

  1. Как са влезли в България?
  2. Има ли „българска следа”, тоест някой подпомогнал ли ги е оттук?
  3. Как са вкарали взрива през границата?
  4. „Лицето Камикадзе” наистина ли е камикадзе или са допуснали грешка?

Ето и моите отговори:

1 . Влезли са много лесно, с истинските си паспорти на граждани на САЩ ( Швеция?) или други страни, които не будят подозрение.

2. Твърдо НЕ, няма българи, които да са ги подпомагали. Макар, че нашите власти явно мислят друго, за което говори медийното пренебрегване на българската жертва (шофьора Мустафа), отсъствието на официални лица от погребението, липсата на парични компенсации за семейството, тоест шофьора е бил или още е подозиран като съучастник.

Ако атентаторите имаха подкрепа от България, нямаше да се чудят как да наемат кола (с единствения фалшив документ с който са разполагали – книжката от Мичиган), рискувайки провали с двата неуспешни опита в Равда и Поморие, нямаше да се возят с таксита в деня на атаката, увеличавайки броя на свидетелите и т.н. Пробутваните от американски и руски „експерти” версии за българско участие са целенасочени провокации.

3. Ако са били трима души, с небудеща подозрение външност или националност, най-вероятно са си разделили пресовките тротил по багажа, като може даже и в гащите си да са ги сложили и така да са преминали и да  не ми обяснява някой, че не можело така да стане. Абсурд да са купили тротила тук – на който и „господ да се кланя”, българската организирана престъпност е толкова сраснала се с властовите структури, че веднага някой щеше да изпее за чужденци купуващи взрив…

4. Възможно е да са допуснали грешка, например Дългокосия да е трябвало да остави раницата в багажното и да я взривят дистанционно. Но едва ли е така, тъй като най-вероятно става въпрос за джихадисти, тоест имаме атентатор- самоубиец. Ако е искал е разполагал с  достатъчно време да се освободи от раницата, но вместо това допуска грешка – взривява се по-рано, преди да се качи в автобуса и това е причината да има 6 , а не 40 жертви.

Относно Мехди Гелази – откъде нашите служби са толкова сигурни, че не е участвал в атентата? Защо шведското разузнаване казва, че не е той, макар да допълва, че хал-хабер си няма къде се намира в момента? Защо трябва да приемаме за чиста монета всичко което излиза като информация от една или друга специална служба?

По какъв начин, израелските медии са достигнали до информацията за Гезали, която публикуваха в деня след атентата, не се знае. Но, има достатъчно „следи”, които заслужават внимание –  Гезали има и мотив и подготовка, външната прилика, ръста ( по лична карта Гезали е 181 см, според нашето МВР „камидзето” е 182 см), арестувания в Кипър „швед”, също, нищо, че е дал „правилните” показания.

Да, ама Гезали като  „камикадзе” обърква „версиите”, защото следите водят в друга посока, различна от „Иран – Хизбула”. Гезали става джихадист във Великобритания, където съвсем млад минава религиозно обучение. Малкото мозък, който му е останал, след това е допромит в Саудитска Арабия, Пакистан и Афганистан , за да се стигне до ареста му в Тора Бора през 2001г.

Много е интересно е и друго – има групировка поела отговорност за терористичния акт – и нашите и „партньорите” се правят на недочули. Външно министерство, казва, че е „спекулация”, Вътрешното не приема , защото поели отговорност по имейл (сигурно трябва да се явят лично в МВР с нотариално заверено пълномощно?), а медиите казват, че групировката „била нова и непозната”

Нито е нова, нито непозната – Qaedat al-Jihad  съществува от 2002г, поема отговорност за атентат срещу посолството на Дания в Пакистан през 2010г, а човека който я е създал Мустафа Ахмед Язид ( Ал Масри) е в „терористичния бизнес” три десетилетия – „кариерата” му започва още с участие в убийството на египетския президент Ануар Садат през 1981г ( едно намигване към руските „експерти”) и приключва през 2010г, в Пакистан, ликвидиран от американците.

Ако Хизбула беше поела отговорност, дали това щеше  да е „истината” за атентата в Бургас, призната от медии и правителства? Но терористи свързани с т.нар. „Ал Кайда”, сунити, уахабити, логистично  свързани с ключови съюзници на Съединените щати като Саудитска Арабия и Пакистан, не са удобни, нали?

Това, което е най-притеснително , са изявленията на израелски представители, че очакват атака срещу техните спортисти на Олимпиадата в Лондон. Ако Сарафово, поне засега, не стана Сараево, то нападение по време на Олимпийските игри ще означава незабавна война срещу Иран. Каквото и да бълва Пропагандата, Иран не е реална военна заплаха за Израел (съотношението на ядрените оръжия е 500:0, а израелските конвенционални са по-модерни), камо ли пък за страните от НАТО. Целта на тази евентуална война може (между другото), да е премахване на една евентуална бъдеща заплаха за Израел, но най-вече от войната ще спечели ( и финансово) световния олигархичен елит, който цели да „рестартира” агонизиращия в момента капитализъм и увековечи несправедливия и недемократичен сегашен „световен ред”.

5 thoughts on “Атентата в Сарафово на второ четене…”
  1. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/al-qaeda/9448028/Al-Qaeda-men-may-have-targeted-Gibraltar.html

    Българските власти неглижират поемането на отговорност от Ал Кайда за бургаския атентат, за да не объркат израелско-американската анти-иранска пропаганда, а е възможно и за да не обидят съюзниците-джихадисти на западните държави и Никито Младенов, които в момента извършват демократични терористични атентати в Сирия…

  2. От толкова разбирачи (експерти и анализатори), които се упражняваха по темата, единствено в нашия скромен сайт „Без Лого“ ,в три статии, последователно се застъпваше версията, която интервюто на „24 часа“ с Бакри потвърждава…

    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1571847

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40