Атентата в Сарафово – на първо четене

Една версия и малко разсъждения:

Група  ислямисти с шведски паспорти свързани с т.нар, „Ал Кайда“ планират атентати срещу израелски цели в района на Балканите. В Кипър се провалят миналата седмица, със  съдействието на Мосад е арестуван  младеж на 24 години с шведски паспорт. В България успяват.

Вероятен извършител на атентата на летище Сарафово е Мехди Гезели, от смесен брак на алжирец и финландка, също с шведски паспорт.

Неясните, противоречащи си и объркани изявления на МВР в първите часове, предизвикаха основателни съмнения в излаганите от тях версии – първо взрив в багажния отсек, после камикадзе без глава, но с  паспорт, който явно не гори в пламъците и пр, вътре-вънка и т.н.

На пресконференцията си в 16 часа, Цветанов каза, че според техните експерти раницата е гръмнала на гърба на атентатора. Така става – тогава взрива е откъснал горната част на тялото му и е възможно да са намерили фалшивите документи в преден джоб на каквото е останало…

Но най-вероятно взрива е предизвикан от грешка на атентатора, което реално спасява по-голямата част от хората в автобуса – ако раницата беше гръмнала вътре, жертвите щяха да са многократно повече. Защо? Повечето пътници са по местата си и чакат, но някои от тях (по собствените им думи) са около автобуса и още пушат цигари. Атентаторът е бил някъде около предната врата и най-вероятно е изчаквал да се качат всички за да влезе последен и да задейства детонаторите, когато е направил фал – самите пътници казват, че взрива е дошъл отстрани, а не отдолу, където е багажа.

Дори да се окаже, че не този на снимката е извършил атентата, в общи линии така са се развили събитията.

Ако група от „Ал Кайда“ е извършила нападението, а такива са данните в интернет за Гезели (затворник от Гуантанамо, арестуван в Тора Бора през 2001г) и неговите хора, то обвинението на израелските власти за съпричасност на Иран към атентата в Бургас ще се окаже фалшиво. Защото за всеки с изключение на аудиторията на американската телевизия „Фокс“, да речем, е ясно, че Иран и „Ал Кайда“ са врагове. Сирия и „Ал Кайда“ също са врагове.

Само за сведение, „Ал Кайда“ или „Базата“ е името на секретен обект на ЦРУ в планините на границата на Афганистан и Пакистан, където по време на съветско-афганистанската война са обучавани, въоръжавани и транзитирани … терористи.

Днес един приятел написа, че са надява Сарафово да не стане Сараево. Споко, няма, не сме толкова прости, да измислят нещо друго.

Вечна памет на невинните жертви!

Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

2 коментара

  1. Pingback: Бай Благой

  2. Pingback: Stan

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40