На 28 юни 2012г, селяните от три села ( Сиркегудем, Котагудем и Райопента) в южните райони на намиращия се в централната част на Индия, щат Чатисхарх, се събират за провеждането на традиционен местен фестивал.

Чатисхарх

Но фестивалът се превръща в клане, след като хората са обкръжени от 600 войници от „Централни резервни полицейски сили“ (подразделение за борба с левите партизани в Индия) и спец отряда „Кобри“. В последвалата кървава баня, по жесток начин са убити 18 души.

Според свидетелства на очевидци, убийствата са извършвани хладнокръвно и целенасочено, а самата операция е била ръководена от висши полицейски началници. Военните от своя страна твърдят, че е имало престрелка между тях и маоистки партизани и селяните са убити случайно.

Насилието срещу цивилни (обвинявани, че подкрепят партизаните) в Индия ескалира от 2009г, насам, когато властите дадоха старт на операция Green Hunt (Зелен лов), насочена срещу маоисткото революционно движение в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40