Двадесет души се включиха в протестта срещу необоснованото увеличение на цените на тока, пред касите на електроснабдяващото дружество. Демонстрацията се проведе в петък(20.07.2012 г.) от 17:00. Организатори бяха гражданска група „Обединени за глобална промяна”.

Протестът започна в 17:00 и приключи час по-късно. Местните медии отразиха събитието и ни подкрепиха. Голяма част от гражданите, които минаваха покрай нас, гледаха без интерес. Имаше и такива, които се присъединиха, възмутени от случващото се в страната. Нека не забравяме, че всички ще са засегнати от повишаването на цените на тока.

Още с началото на протеста, дружеството затвори врати, поради „технически причини”. Малко „странно“ съвпадение, което породи чувство за една малка победа. С толкова хора, толкова. На другите явно им е добре.

3 thoughts on “Протест против необоснованото увеличение на цените на тока-Велико Търново (Репортаж + СНИМКИ)”
  1. Времето – първо – като част от седмицата – неделя и второ – като част от деня – е избрано неудачно!
    По това време има малко хора, а инкасаторският пункт е затворен! Питам се, не е ли това планирано от правителството изпускане на въздух?!

  2. Пролетарски, грешката е на автора. Статията е коригирана. Протестът се проведе на 20.07(петък). В самата статия пише, че пунктът е затворил час преди предвиденото време. Не знам за какво изпускане на въздух говориш…

  3. Всеки такъв протест трябва да се използва за разширяване на организираността! Имам предвид, че налице са хора изразили готовност за борба и това трябва да се използва от самите тях! Сигурен съм, че не само 20-на човека, от града и от другаде, желаят да протестират. А това означава, че са нямали необходимата информираност! Интернет е добро средство за комуникация, но съществуват и други! Ето например при една инициатива и разпределение на работата между тия 20-на души биха могли да се направят, разлепят и раздадат позиви с подходящо съдържание! Всяка вечер в парка на В.Търново се събират стотици млади хора още повече, че сега там има фестивал! Това може да се използва! И т.н. и т.н.!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40