- Без Лого - https://bezlogo.com -

Протест против необоснованото увеличение на цените на тока-Велико Търново (Репортаж + СНИМКИ)

Двадесет души се включиха в протестта срещу необоснованото увеличение на цените на тока, пред касите на електроснабдяващото дружество. Демонстрацията се проведе в петък(20.07.2012 г.) от 17:00. Организатори бяха гражданска група „Обединени за глобална промяна”.

[1]

Протестът започна в 17:00 и приключи час по-късно. Местните медии отразиха събитието и ни подкрепиха. Голяма част от гражданите, които минаваха покрай нас, гледаха без интерес. Имаше и такива, които се присъединиха, възмутени от случващото се в страната. Нека не забравяме, че всички ще са засегнати от повишаването на цените на тока.

[2]

Още с началото на протеста, дружеството затвори врати, поради „технически причини”. Малко „странно“ съвпадение, което породи чувство за една малка победа. С толкова хора, толкова. На другите явно им е добре.

[3]

3 Comments (Open | Close)

3 Comments To "Протест против необоснованото увеличение на цените на тока-Велико Търново (Репортаж + СНИМКИ)"

#1 Comment By sproletarski On 23 юли 2012 @ 13:11

Времето – първо – като част от седмицата – неделя и второ – като част от деня – е избрано неудачно!
По това време има малко хора, а инкасаторският пункт е затворен! Питам се, не е ли това планирано от правителството изпускане на въздух?!

#2 Comment By inferno On 24 юли 2012 @ 21:19

Пролетарски, грешката е на автора. Статията е коригирана. Протестът се проведе на 20.07(петък). В самата статия пише, че пунктът е затворил час преди предвиденото време. Не знам за какво изпускане на въздух говориш…

#3 Comment By sproletarski On 25 юли 2012 @ 13:29

Всеки такъв протест трябва да се използва за разширяване на организираността! Имам предвид, че налице са хора изразили готовност за борба и това трябва да се използва от самите тях! Сигурен съм, че не само 20-на човека, от града и от другаде, желаят да протестират. А това означава, че са нямали необходимата информираност! Интернет е добро средство за комуникация, но съществуват и други! Ето например при една инициатива и разпределение на работата между тия 20-на души биха могли да се направят, разлепят и раздадат позиви с подходящо съдържание! Всяка вечер в парка на В.Търново се събират стотици млади хора още повече, че сега там има фестивал! Това може да се използва! И т.н. и т.н.!