Стана. Онова, за което само се говореше – атентат насред България.

Явно е, че голямата игра се пренесе и в страната ни. Волно или неволно. При всички случаи е следствие на политически позиции. След удари по ирански учени, възможно е този атентат да е поредният отговор във веригата от омраза между Израел и Иран. България, така, покрай другите неща, се оказа в окото на буря, за която не е готова. Тази игра не е за нашата страна и българите не могат и не трябва да плащат за чужди конфликти.

Единствената правилна реакция в момента е да се заклейми веднага подобен тип насилие.

Чу се, че е имало предупреждение до една от туристическите агенции (БНТ не съобщава коя), че ще има две бомби. Половин час никой не е реагирал – вероятно са сметнали това за шега. Последва грозната гледка на разкъсани тела и смърт. Полицията, службите… някъде нещо куца. Ако има държавници в България, те трябва да понесат бремето и да се откажат от работата си, за която явно не стават. На първо място Цветан Цветанов, чиито усилия за борба с престъпността стигат до няколко квартала извън министерство на вътрешните работи. Но, разбира се не е само той виновен – цялата структура и политика има пръст в това.

Хизбулла отрече да има пръст в атаката, което не означава, че не участва. Дали Иран има връзка? Никой още не знае. Имаме само изявлението на израелската страна, че в атентата в Бургас се усеща “дългата ръка на Иран” и това никак не е достатъчно. Лично аз се надявам израелците да разследват случая – просто не вярвам на нашата полиция.

Кой е виновен? Как са сложени бомбите насред летището – летище като това в Бургас? Кой е позволил подобно нещо? Що за сигурност е това? Толкова много въпроси изникват един след друг, а не мисля, че някой от МВР може да отговори на тях.

Израел изпраща медицински екип и антитерористични единици 90 минути след атентата. А ние седим и се чудим откъде ни е дошло. Ами дойде – следствие на много решения и позиции. Това е да участваш в международната политика. Ако не си добър играч – изгаряш.

Жалко за убитите и ранените – те просто са отивали на плаж, казино – почивка. Нищо не са направили. Навярно сред тях има хора, които никога не са и чели новини и не ги интересува. Те са “съпътстваща жертва”, както се изразяват политиците – като палестинците, убити от израелските войски, като израелците убити от камикадзета, като иранските учени, убити пред домовете си, като много други случаи…

Като човек, който се занимава с политика в Близкия изток и защитаваш немалко каузи – не мога да съм съгласен с това насилие… Винаги, когато хора, като мен се опитват да представят нещата от по-добрата им страна, идва някой малоумен, който решава, че има нещо да каже, извършвайки убийство. Направо се надсмива над всички ни – българи, израелци, мюсюлмани, християни, араби… Той е уж по-велик от всички. Като човек – аз съм гневен.

One thought on “Стана. И ние не сме готови за тази игра”
  1. Ами израел изпраща хора 90 минути след това показва, че единствените виновни тук са евреите-убийци, същите които бутнаха кулите в американстан, същите, които избиват невинни деца и жени по целия свят и после с медийна подкрепа крещят за терористи-мюсюлмани……познавам няколко евреи, с чиста съвест мога да кажа, че това не са нормални хора, а някакви изчадия!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40