Ферхат Герчек прострелян от полицията в гръб!

Както обикновено всяка седмица се извършва колективно разпрострастранение на списанието Yuruyus, така и на 7 октомври 2007 година, в квартала Йенибосна на град Истанбул, докато група читатели на списанието разпространяваха новия брой, бяха нападнати от полицията. При нападението полицията използва оръжие с истински куршуми. Един от куршумите улучи Ферхат Герчек в гърба. На 17 годишна възраст с коварен изстрел в гърба повалиха Ферхат. Веднага отведен в болница, след дълго лечение Ферхат е жив, но осъден да живее в инвалидна количка.

След подадената жалба срещу полицая, пострелял Ферхат Герчек, бе образувано съдебно дело, което продължава. В това дело полицаят е подсъдим с искане за 9 години затвор, а Ферхат, поради уж оказана съпротива на полицията, е подсъдим с искане за присъда от 15 години затвор.

Това е пореден пример, че в Турция няма справедливост.

Списанието „Bagimsizlik Demokrasi Sosyalizm Icin YURUYUS” (Поход за Независимост Демокрация и Социализъм) е седмичник, издаван в Турция и в някои европейски страни на турски език.
В борбата си за независима демократична и социалистическа Турция, революционерите издават своето списание от 25 години. Списанието може да бъде видяно на адрес: http://www.yuruyus.com/www/turkish

Акция на DHKC (Devrimci Halk Kurtulus Cephesi -Революционен народно-освободителен фронт)

На 12 юни 2012 година около 23.00 часа, пред полицейското управление на кв. Истиние, район Саръйер в град Истанбул бяха хвърлени гранати, след което то бе обстрелвано от бойци на DHKC (Революционен Народно-Освободителен Фронт, въоръженото крило на DHKP-Революционна Народно-Освободителна Партия). При нападението в последвалата престрелка е бил тежко ранен боецът Ердал Далгъч-Гази (Erdal Dalgic-Gazi). По повод на тази акцията DHKC разпространи изявление до медиите и обществеността.


Devrimci Halk Kurtulus Cephesi
Революционен народно-освободителен фронт

Изявление номер 389
дата: 13.06.2012

В ТУРЦИЯ НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ! НИЕ ЩЕ Я ОСИГУРИМ!
Ще продължим да търсим сметка за мъчениците си с цената на нови мъченици!

На 12 юни 2012 година около 23.00, бе извършено нападение срещу полицейското управление в кв. Истиние, район Саръйер в град Истанбул. Във възникналата престрелка бе тежко ранен боецът ни Ердал Далгъч-Гази ( Erdal Dalgic-Gazi), който по-късно загина от раните си. Той загина, сражавайки се.
Както е известно, полицейското управление в Истиние не е обикновено управление. То е първото място, където е бил изтезаван, загиналият от изтезания Енгин Чебер (Engin Ceber).
Енгин Чебер бе задържан от полицаи на това полицейско управление, на 28.09.2008 година по време на протест с искане да бъдат осъдени полицаите които бяха простреляли в гръб и оставиха инвалид 17 годишният Ферхат Герчек (Ferhat Gercek). През времето, в което е бил държан в управлението, Енгин е бил изтезаван. От момента на задържането му – в полицейския автомобил, после в полицейското управление и накрая в затвора Метрис (Metris Hapishanesi) изтезанията, извършвани от жандармеристите продължават, без прекъсане до 7 октомври когато Енгин изпада в кома. На 10 октомври 2008 година Енгин Чебер загива мъченически вследствие на изтезанията.

В нашата страна няма справедливост.
Както не може да се живее без въздух , вода и хляб така и без справедливост не може да се живее!

Никой не може да твърди, че в тази държава има справедливост. Смъртта на Енгин Чебер, който бе убит чрез мъчения, както и дългият период на процеса срещу неговите убийци отново показва това. Въпреки, че много хора решително се застъпиха и подкрепиха провеждането на процес срещу виновниците за смъртта на Енгин Чебер, от първия миг, в който започна делото, управляващите от АКР (Партия на справедливостта и развитието начело с Р. Ердоган) всячески се опитваше да оневини убийците. Въпреки че е напълно изяснен периодът от задържането на Енгин Чебер в управлението в Истиние до отвеждането му в затвора в Метрис, сега управниците искат да спасят мъчителите-убийци от отговорност, изполвайки изтичането на срока за давност.
Делото Енгин Чебер не е частен случай, има десетки, стотици примери за несправедливост като тази. И народът ни винаги остава онеправдан. Безнаказани ли ще останат мъчителите-убийци? От друга страна двама студенти издигнали плакат с искане за безплатно образование бяха държани в затвор без присъда 19 месеца и след това бяха осъдени на 8,5 години затвор! Завинаги ли нашият народ ще остане безправен?

НЕ!
За да живеем, справедливостта ни е нужна както въздухът, водата, хлябът!
Няма да оставим народа си безправен, без справедливост!

Нека никой да не демагогства в конкретния случай за тероризъм. С години не извършихме нито една акция. Изтезанията, кланетата, несправедливостта нарастнаха. Вижте що за безпардонност: В Ялова (Yalova) Чаян Бирбен (Cayan Birben) се намесил в спор между приятели, за да ги раздели и да преотврати сбиване, но вследствие на задушлив газ, употребен от полицията и пръскан в лицето му, умира. В друг случай полицай напръсква в очите шофьор на автобус от градския транспорт с газ и му слага белезници като го кара да легне на земята и по унизителен начин го изтезава. Всеки ден има десетки подобни случаи. АКР (партията на Р. Ердоган) винаги пази мъчителите. Мъчителите винаги остават ненаказани.

Да се измъчват хора, е подлост!
Спрете изтезанията!

Изтезанията са престъпление срещу човечеството. Те са подлост! Обръщаме се към мъчителите: Спрете изтезанията! Престанете с вашите престъпления! Ако си мислите, че извършените от вас мъчения ще останат ненаказани, жестоко се лъжете!
Тази система не осигурява справедливост, но народът ще я постигне. След нападението срещу полицейското управление в Истиние директорът на Областната Дирекция по Сигурността на Истанбул Хюсеин Чапкън (Huseyin Capkin) каза: „слава богу, че няма пострадали”. По този начин той се успокоява, че никой от хората му не е пострадал.
Мъчители-убийци, не се радвайте напразно; благодарейки на бога, не се успокоявайте напразно! И крепости от стомана да си направите, ще стигнем до управленията ви. Този път се отървахте, но престъплението ви е факт, и никога няма да го забравим. Никога няма да простим. Рано или късно ще ви намерим и ще ви накажем. Следващия път няма да се отървете. Народът ни няма да остане без справедливост. Дори с цената на нови мъченици ще търсим сметка за другарите си!
Съдебната система на АКР иска да измъкне от затвора убийците на Енгин Чебер, позовавайки се на изтичане срока на давност. Заповядайте… освободете убийците си. Не чакаме справедливост от вашите съдилища. Не наказвайте мъчителите, обявете убийците си за невинни. Имате само няколко задържани мъчители – освободете и тях!
Но… не се радвайте напразно!
Мъчители, народни врагове… нищо няма да ви опази!
Ще направим така, че да не може да излезете от центровете за изтезания. Ще сринем центровете за изтезания на главите ви!

Един 46 годишен боец…
Заклеваме се, че ще потърсим сметка за него!

 

Роден на 26 Октомври 1966 в Чорум (Corum), Ердал Далгъч (Erdal Dalgic) бе работник на 46. Бе дете на семейство от алианското вероизповедание. Преди да осъществи контакт с организацията ни, той е работил на много различни места: чирак на златар, монтьор на хладилна техника, магазинер, животновъд, във фабрика за метални изделия, хлебар, работник в захарна фабрика, работник на бензиностанция, шофьор…
През 1998 Ердал установи контакт с организацията ни. Той изпълни много задачи по разпространяване на списанието в Чорум и Анкара и по организиране на различни демократични мероприятия. През 2004 година при операция, насочена срещу партизаните в района на Чорум, беше задържан. До освобождението му през 2008 година лежа в затвора Ф тип в Синджан (Sincan F tipi hapishanesi) (Анкара). След като беше освободен, без колебание се включи в борбата и каза, че е готов да изпълни всяка задача, която ще му възложи Партията.
Ердал Далгъч (Гази) през целия си живот в условията на фашизъм в страната изпита глад, мизерия, безработица и всякакви страдания. В периода на живота си като революционер, той преживя изтезания и опозна облика на мъчителите. Опозна и пътя за слагане край на тираничния режим.

Енгин Чебер, бе задържан и убит с изтезания защото поиска да бъдат осъдени полицаите, простреляли в гръб и оставили инвалид за цял живот Ферхат Герчек, заради това че е продавал на улицата списания!

Ердал Далгъч загина, докато търсеше сметка от убийците на Енгин Чебер!
Дори с цената на нови мъченици ще продължим да търсим сметка!

Сметките, които има да търсим, са много. На протест с искане да бъдат наказани убийците, стреляли по Ферхат Герчек, Енгин Чебер бе задържан, измъчван с дни и вследствие на това бе убит!
Ердал Далгъч (Гази) тръгна за да търси сметка за убития по време на изтезания Енгин Чебер.
„Животът ми е в дълг към мъчениците от 19 Декември и непокорните затворници (Ozgur tutsaklar), които ми помогнаха да видя по нов начин света. Жертвам го за тях…“ беше казал той.
Търсейки сметка от убийците на Енгин, Ердал Далгъч загина в престрелка, за да осъществи жаждата за справедливост на нашия народ. Както беше обещал, пожертва живота си.
Дори и с цената на нови мъченици ще търсим сметка и за Ердал.

МЪЧИТЕЛИ, НАРОДНИ ВРАГОВЕ, НИКОГА НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА ИЗБИЕТЕ ВСИЧКИ КАТО ЕНГИН И ЕРДАЛ!
НИТО ЕДНА ВАША МЯРКА ЗА СИГУРНОСТ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИ ОПАЗИ!
НАРОДНОТО ВЪЗМЕЗДИЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ВИ ЗАСТИГНЕ!

РЕВОЛЮЦИОНЕН НАРОДНО-ОСВОБОДИТЕЛЕН ФРОНТ
Devrimci Halk Kurtulus Cephesi

Приложения:


На снимката: Енгин Чебер на 28.09.2008 година по време на протест с искане да бъдат осъдени полицаите, които бяха простреляли в гръб Ферхат Герчек. На този плакат пише: Полицаят, който застреля Ферхат Герчек, още не е задържан.


На снимката: Ферхат Герчек на 21.06.2012 на погребението на Ердал Далгъч.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40