Около 16:50 часа, на 25 август, група анархисти се опитват да изгонят няколко дилъри на хероин или техни клиенти(все още не е ясно) от ъгъла на улица Сторнари и улица Канигос в квартал Екзархия.

Ето какво се е случило: наскоро, едно от местата за търговия с хероин се премества извън портата Сторнари на Политехниката в Атина. В отговор, група от анархисти и жители на квартала се опитват да ги прогонят от района.

Търговците (или потребители) се обаждат в полицията. След няколко минути, се появяват два мотоциклета на полицейските части ЗИТА, преследвайки групата анархисти до площад Екзархия, като е заловен един от тях. Според гръцката„Индимедия”,  полицаите им казват, че контролират хероина и нямат представа в какво се забъркват.

Междувременно, останалата част от групата достига площад „Екзархия”. Към тях се присъединяват и други хора, като се връщат да атакуват тримата мотоциклетисти. В отговор, един от полицаите вади пистолет и стреля три пъти, а след това насочва оръжието си към тях.

Човекът, задържан от полицията, е бил освободен. Въпреки това, секунди по-късно десетки мотоциклети на полицейските части ДЕЛТА и ДИАС пристигат на площад „Екзархия”. Арестувани са  най-малко трима души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40