Гражданите недоволстват и с право. През последните седмици и месеци поскъпнаха тока,горивата, храните или казано накратко ВСИЧКО. Столичен Общински Съвет (СОС) и Центъра за Градска Мобилност (ЦГМ) не останаха по-назад и вдигнаха цената за паркирането в Синята зона в центъра на столицата. Според източници, ЦГМ и СОС обсъждат повишение цената на градския транспорт през 2013 г.

Задават се избори и черните партийни каси трябва да се попълнят със свежи пари. ЦГМ с двете си подразделения Градски транспорт и Паркинги и гаражи подпомага усърдно кампаниите на управляващите партии с десетки милиона лева обществени средства, набирани чрез продажбата на билети за градския транспорт и винетки за синята зона. Служителите на ЦГМ и столичните власти упражняват ежедневен терор и рекет над гражданите и гостите на София налагайки глоби, заплахи, репресии, а понякога и директно насилие.

Всъщност като изключим няколкото километра метролинни в столицата, ЦГМ на практика контролира придвижването в милионния град осъществявайки транспортен монопол. Стотици хиляди граждани са длъжни да се съобразяват със закъсненията неудобните превозни средства, задръстванията или правилата за паркиране в Синята зона.

В предишна публикация* отбелявахме аргументите защо сме против билетното таксуване в градския транспорт, базирайки се на факта, че гражданите са предплатили тази услуга чрез данъците, билетното таксуване е нерентабилно, не носи никаква обществена полза и десетки милиони биват източвани.
Същото бихме казали и за платеното паркиране. Ежегодно платените зони се увеличават. Разбитите тротоари стават доходоносни касички, а от милионите лева няма и помен. Нито една стотинка от тези постъпления не се реинвестира в пътна инфраструктура поправка и ремонт на улици, тротоари или за строеж на паркинги.

Всъщност парите не са изчезнали, те са както отбелявахме по-горе инвестирани чрез черните партийни каси в банки, дружества, облигации или ценни книжа собственост на властимащите, управителите на ЦГМ и други бандитски структури.

Гласуваните от СОС нови правила и глоби за паркиране в столицата ще продължат тази престъпна практика, десетки милиони ще продължават да се преразпределят ежегодно между всички играчи в схемата на грабеж.

Каква алтернатива предлагаме?

Първо! Незабавна отмяна на платеното паркиране в столицата успоредно с премахване на билетното таксуване в градския транспорт. Тези мерки ще стимулират гражданите от крайните квартали да оставят автомобилите пред домовете си и да ползват обществен транспорт, поради простата причина, че е по-евтино.
Второ!! Проектиране и изграждане на модерни паркинги в и около центъра на столицата с цел облекчаване трафика на автомобили. Очертаване на всички налични паркоместа и освобождаване на тротоарите от автомобили.
Трето!!! Въвеждане на улици и зони свободни от автомобилен транспорт с цел подобряването на условията на живот за гражданите на София.
Тези мерки могат да бъдат част от програмата за цялостно развитие на столицата за един по-красив, чист и добър за живеене град.

Хер Ван Кесел

*https://bezlogo.com/?p=15679

2 thoughts on “Свободен транспорт, свободно паркиране, свободни хора за един свободен град!”
  1. […] Негови статии можете да намерите ето тук: -”За безтаксов градски транспорт!”: виж тук -”Центърът за градска мобилност бърка във вашия джоб!”: виж тук -”Свободен транспорт, свободно паркиране, свободни хора за един свободен град!”: виж тук […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40