В събота вечер, 8 септември, група от другари, които са били в Екзархия, виждат, че на 100 метра от площада, на улица Сторнари(срещу входа на Политехниката), започва бой между две групи.

http://en.contrainfo.espiv.net/files/2012/09/street-insurrectionism.jpg

Слизат, за да видят какво се случва и защо се бият помежду си. Питайки хората на улицата, разбират, че наркодилъри се опитват да прокарат отвратителния си бизнес в района, подкрепени тайно от полицията. Имайте предвид, че преди няколко месеца, полицията се опита да превърне квартала в място за трафик на наркотици, отново – както беше в не толкова далечното минало. Затова често улица Сторнари се превръща в сцена на улични боеве между наркодилъри и хора от квартала.

Когато стигат до улица Буболинас, наркодилърите биват отблъснати от група младежи с качулки и маски. Издигнати са първите барикади, състоящи се от горящи контейнери за боклук. За няколко часа, движението по улица Сторнари е спряно и десетки активисти, включително различни емигранти, хвърлят камъни, бутилки и различни предмети срещу полицейските сили за борба с безредиците МАТ, които се появяват в страничните улици и отговорят със сълзотворен газ.

Около 1.30 часа, стотина души се втурват от улица Сторнари към парк, разположен до улиците Наварино и Зоодохоу Пигис, минавайки през главните улици на квартала. На улица Чариуоу Трипуки биват създадени нови барикади и отново са атакувани полицейските сили, които успяват да отблъснат протестиращите. Въпреки това, нови барикади биват издигнати в ъгъла на улиците Валтетсио и Чариуоу Трипуки, а движението е спряно. Другарите остават на Зоодохоу Пигис, докато нещата се поуспокоят. После отново се преместват на улица Сторнари, за да видят какво се случва.  Битката на улица продължава, с непрекъснати атаки и контраатаки между полицаите и младежите.

Към 3 часа сутринта, нещата се успокояват, а другарите се прибират по домовете си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40