Гръцкият синдикат, който защитава интересите на работниците в частния сектор, ГСЕЕ призовава за двадесет и четири часова общонационална стачка.

Тя ще е срещу предстоящите опустошителни реформи от правителството и Тройката (ЕС / ЕЦБ / МВФ)  в областта на трудовата и социалната сигурност. Държавният профсъюз АДЕДИ също ще участва в стачката на 26 септември 2012 година.

Ден след ден, психологическата и физическата нетърпимост нараства в хората, а условията на труд и безработицата се задълбочават още повече. През цялото това време, бюрократичният синдикализъм лоялно обслужва интересите на работодателите. Сега изглежда, че ГСЕЕ и АДЕДИ се опитват да задържат доверието на хората.

Това ще е първата следизборна общонационална стачка и демонстрация в центъра на Атина. Това ще е  началото на самоорганизацията на хората, чрез обикновени съюзи и тяхното самоуправление. Жълтите, колаборационистки синдикалисти и политици ще получат отговорът им на улиците.

One thought on “Гърция: Общонационална стачка на 26 септември”
  1. Утре, 26.09 е общата стачка в Гърция. Свърши затишието, битката започва отново. Ще следим новините още от сутринта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40