Сблъсъци между работници и спец-части на китайската полиция са избухнали във фабрики на Foxconn с 79 хиляди работници в китайския град Тайюан. Размириците са започнали след репресивни действия на охраната на заводите срещу работниците.

Фабриките на Foxconn в Китай са известни не само с това, че произвеждат продуктите на Apple, но и с робските условия на труд в тях. За да се опише положението и начина на работа във фабриките и заради многото самоубийства на работници  вследствие на зверската екплоатация, започна да  се използва термина „фоксконски синдром“.

По съобщения в китайската преса, разбунтувалите се работници са унищожили машини и готова продукция от новите апарати Iphone 5. Сблъсъците продължават, като в тях участват 5 хиляди спецполицаи и 2 хиляди работници.

Ще търсим още информация за случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40