В ранните часове на четвъртък, 11-ти октомври,  в Атина е бил подпален офис  на политическата партия Демократична левица (Dimokratiki Aristera).

Офисът е разположен на улица Етникис Антистасеос в квартал Каисариани. Тази партия, ръководена от Фотис Кувелис, е част от тристранното коалиционно правителство, заедно с Нова демокрация и ПАСОК.

Тук следва откъс от комюникето, с което е поета отговорност за нападението и в което се изразява солидарност с всички, които са преследвани от властта, заради убежденията си:

„Огънят е най-малкото което заслужават  такива подмазвачи и лакеи  на системата . А  на тези, които ще кажат, че действието ни е „фашистко“, искаме да кажем, че фашизъм са стотиците „превантивни арести“  на активисти и стачници. Фашизъм е обедняването на обществото. Фашизъм е нападенията срещу антифашистки демонстрации и другари, както и нападенията срещу социални центрове. Фашизъм са ордите на специалните полицейски части ДЕЛТА и ДИАС. Всяка борба срещу този фашизъм на държавата и капитала е истинската съпротива „.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40