от проф. Чавдар Кръстев, организационен секретар на партия „Българската левица“

 В броя си от 17 октомври 2012 год. в. “Стандарт“ публикува информация на Биляна Веселинова, която изцяло манипулира истината и дискредитира партия „Българската левица“. Още заглавието „Канят Жан в парламента – крайно леви се присламчват до БСП в „Коалиция за България“ издава драстичната некомпетентност на госпожата по политически въпросите.

1. Парламентът не е кафене, та да се каним там.

2. Покана за участие в политическия живот на страната, включително за дейност в Народното събрание, се прави в диалог със съответната личност, а не чрез медиите. Такава покана партия „Българската левица“ не е отправяла! И не би я направила чрез г-жа Веселинова или който и да е журналист!

3. На интересуващите се е ясно, че Жан Виденов и БСП днес са несъвместими политически субекти! Тъй че глупостта, да се прави опит за съчетаването им, остава само за сметка на журналистката и (уви!) на редакцията на в. „Стандарт“. Или каним г-н Виденов в наша листа, или „се присламчваме“ към БСП! Двете едновремено издават отчайваща глупост.

Естествено е за една партия да обсъжда нововъзникващите политически проекти. Особено когато става въпрос за авторитетна, но и предизвикваща различни отношения в обществото личност. В политическия съвет на „Българската левица“ такова обсъждане и анализ на възникналата ситуация, разбира се, се състоя. На 16 октомври 2012 год. от 18 до 20.30 часа. Дописката на госпожата се появи в електронното издание на вестника в 23.20 ч. на същия ден. Тази хронология предизвиква основателни съмнения, че „информацията“ е била предварително съчинена и „изстреляна“ на халос при първия сигнал. Не се интересуваме от къде е дошъл той! Знаем.

Госпожата очевидно съвсем не е запозната с партия „Българската левица“. Госпожо, не сме „вдъхновени“ идиоти, а нормални полиически дейци. И когато пишете „Лидерът на „Българската левица“ Иван Генов не бе открит за коментар.“ е невъзможно някой да Ви повярва – най-напред заради хронологията, а след това поради явната Ви некомпетентност – „Българската левица“ не е лидерска партия, има 2 съпредседатели и 2 заместник председатели, очевидно непотърсени от Вас. „Шефът“ на предизборния щаб Ангел Бончев не е говорител на партията и не е упълномощаван от никого да прави политически изявления. И съвсем не би Ви сервирал толкова противоречиви сведения!

Информацията Ви за „15 малки леви партии… заедно с 4 граждански сдружения“ е крайно неточна. Що се отнася до „опипването на почвата около „Позитано“ 20“ би трябвало да знаете, че никой от нас не е напуснал „Позитано“ за да търси контакти и коалиции там! Напротив! Напуснахме „Позитано“ за да защитим идеите си! 50% от близо 6000-те хиляди наши членове са бивши членове на БСП, напуснали я заради неадекватната политика на „Позитано“ 20 и никой няма намерение да се връща обратно в нездравословната (особено за морала!) атмосфера там. Поне докато политическата линия на БСП се води против интересите на мнозинството български граждани. А промяна съвсем не се очаква скоро! Цитирания от Вас (безимен!) „заместник на соцлидера“ с изказването си, че „вратите на „Позитано“ 20 са отворени за всички“ издава политическа всеядност, която съвем не ни привлича, а отблъсква!

Партия „Българската левица“ има много добри международни връзки (Маргарита Милева е член на Управителния съвет на ЕЛП) и с благодарност приема подкрепата на Европейската лява партия. Вие как си представяте, че партия член на ЕЛП „ще иска разговор със Станишев“, който е председател на ПЕС? Вие мислите ли, госпожо политически анализатор?

И накрая: партия „Българската левица“ не желае да се намесва в политическата линия и кадровата политика на в. „Стандарт“, но настоява уважаваният ежедневник да не дава страниците си на некомпетентни журналисти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40