Братята Георгиос и Михалис Николопулос, албанския гражданин Дамиано Болано на 24 години и Герасимос Цакалос на 33 години бяха осъдени задочно заради участие в терористичната група “Конспирация на огнените ядра”. Полицията залови миналия март Георгиос Николопулос, Болано и Цакалос в столичния квартал Неа Йониа. Братът на Герогиос, Никос Николопулос на 23 години бе заловен малко по-рано през 2011 в съседния квартал Неа Халкидона в друга явка на терористичната организация.

В началото на тази година терористите намериха начин да избягат от затвора в Коридалос заедно с престъпника Панайотис Властос. Днес съдът осъди задочно всеки от терористите на 68 години затвор сборно за различни престъпления без да знае къде се подвизават обвиняемите.

Всеки един от подсъдимите трябва да излежи в затвора седем години за участие в терористична организация, по десет години за четири различни нападения с взривни материали и по още седем години за всяко едно от други три въоръжени нападения. Общо на всеки подсъдим се падат 68 години затвор. Излежаваната от тях присъда може да се намали до 34 години, ако осъдените имат добро поведение. Първо обаче трябва да бъдат отново заловени.

Герасимос Цакалос бе арестуван в началото на ноември 2010 година във връзка с пакетите бомби, които бяха разпратени до различни сгради и посолства в Атина. Другите бяха свързани с една от явките наета под фалшиво име от членовете на организацията в квартал Халандри. Терористите бяха наeли апартамент над 100 квадрата под фалшиво име и в него бе открит списък с имена на откраднати самоличности, които терористите са използвали.

Дамиано Болано и двамата братя Георгиос и Михалис Николопулос са осъдени за участие в терористична организация и за доставка, производство и притежание на експлозивни вещества. В съдебната преписка бяха описани и бомбените атентати на групировката пред жилището на бившия министър на държавния ред Панайотис Хинофотис, в офиса на бившия министър на икономиката и заетостта Лука Кацели и в двора на бившото министерство на Македония и Тракия в Солун. Ако осъдените излежат наказанията си, няма да имат граждански права още пет години след излизане от затвора. За съжаление гръцките власти все още не са дали знак, дали знаят къде се намират терористите.

Бел.ред, Без Лого: и аз много съжалявам, че гръцките власти не знаят къде са „терористите“, толкова ме е яд, че ще взема да си разплета чорапите…:-)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40