На 30 септември, в няколко квартала на Атина, няколкостотин души членове на анархистически групи организират мото-патрул, насочен срещу уличните безчинства на привържениците на неофашистката партия „Златна зора“. Същата вечер, след като „респектира“ група привърженици на „Златна Зора“ (между които и действащ полицай) чупещи магазин на емигрант, мото-патрула е нападнат от моторизираните полицейски спец-екипи „Делта-Диас“. След последвалото страховито меле са арестувани 15 души. (Бел.ред. Без Лого)

Ето какво казват те в обръщение от следствения арест:

Обръщаме се към всички политически бойци и към всеки, който смята, че ДОСТОЙНСТВО, СОЛИДАРНОСТ, РАВЕНСТВО и СВОБОДА не са празни думи, а позиция в живота. Време е да осъзнаете в какъв исторически момент живеем.

 Идеите не могат да бъдат унищожени, дори и в затвора.“

 От 15-те арестувани, мъже и жени антифашисти

На 4 октомври, 15-те арестувани от антифашисткия патрул се явиха пред съдия-следовател. Двамата прокурори предложиха, всички 15 задържани да бъдат освободени под гаранция до края на процеса. Съдията не се съгласи с това предложение.

Задържаните и защитата им прекараха целия ден в съда (от сутринта до късно през нощта). На обяд, поддръжници на арестуваните и роднини бяха нападнати от частите за борба с безредиците (МАТ). Няма задържани, но няколко души бяха ранени.

Поради противоречия между прокурори и следователя и след дългата конференция, делото ще бъде разгледано от Съдебния съвет, който ще реши на 5 октомври, дали 15-мата ще останат в ареста или не.

Общо 19 арестувани другари остават в полицейското управление в Атина (на Александрос Авеню) и отново ще се явят в съда Евелпидон, в петък, 5 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40