Гърция: бунтове срещу „Златна зора“ в Агринио и Ксанти

Стотици анархисти и граждани излязоха на протест в град Агринио, докато полиция от цяла Гърция пазеше новооткрития офис на неонацистката партия „Златната зора“ в града.

Вечерта на 18 ноември, Агринио, среден по големина град, с население малко над 100 хиляди, стана свидетел на едни от най-тежките безредици в своята история. Неонацистката партия „Златна зора“ официално откри свой офис, точно срещу местното полицейско управление. На мястото пристигнаха стотици нейни членове и полицаи  от близките градове, също и от столицата Атина. В същото време, местни антифашисти излязоха по улиците на града, а демонстрацията им прерасна в бунтове срещу нацисткото присъствие. Най-малко 20 анархисти са били задържани от полицията, а протестите са продължили до късно през нощта.

По същото време в град Ксанти голяма група анархисти са атакували и потрошили местния офис на „Златна Зора“ Видео от случката:

Адрес на статията
Етикети: , , , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

4 коментара

  1. Глупави дрогирани наркомани Ей това са всички анархисти ….

  2. Я пък тоз…:)))

  3. Добре де,нали според анархизма всеки има право да бъде какъвто си иска.След като хората от въпросната партия просто са направили място,където да се събират….по-скоро постъпката на анархистите е фашистка.

  4. Сега имам чувството, че се зяждаш, но ще ти отговоря. Членове на „Златна зора“ правят нападения над леви активисти, емигранти и всички, които са против тях. Когато биваш заплашван и нападан, нормално е да има ответна реакция.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*