Изявление на революционната организация „Конспирация на огнените ядра“  от съдебното заседание в Атина на 19 ноември 2012г, прочетено от другарят Герасимос Цакалос.

Тъй като смятаме, че мълчанието не е злато и може често да води до недоразумения, искаме да изясним феномена, известен като анархистическа градска партизанска борба, в която участва и революционната организация Конспирация на огнените ядра.

 Нямаме намерение да обсъждаме или да оправдаваме нашите акции срещу марионетките на системата, която прикрива своите страхове чрез юридически аксиоми.

 Ние действахме от името на нашата неподправена анархистична съвест. Ние сме направили нашия избор на борба срещу обществото, чийто символи са затворите, полицейските участъци, министерствата и палатите на богатите, която да доведе до утвърждаваме на нов свят,  на достойство, на свободни отношения между хората.

 За нас не съществува никакъв вариант за диалог с представителите на статуквото. Ние утвърждаваме пътя на класовото противопоставяне, като единствено възможен в съществуващото общество. Също като Прометей, ние крадем огъня от управляващите и го насочваме, доколкото ни е по силите срещу всички идоли и авторитети.

Няма да спрем с нашите действия, нито някога ще трансформираме усилията си  в някаква легална форма. Във всички етапи от нашата борба, ние протестирахме срещу настоящата лъжедемокрация във всичките и форми.

Нашата борба не е приключила, нито пък някога Конспирацията на огнените ядра ще предаде своите оръжия. Мечтите ни са непокътнати, очите ни не се страхуват от врага, устните ни никога не ще заговорят на езика на компромиса, главите ни никога не ще се преклонят пред Държавата и Авторитетите. Няма наказание или затвор, които биха ни склонили да променим своя избор. Изборът на непрекъснати атаки срещу системата остава до самия край…

Нашето поведение в затворите говори красноречиво, че ние никога няма да се покорим и няма да се примирим. Но сме длъжни да подчертаем, че в затворите има хора, които никога не са имали връзка с Конспирацията на огнените ядра, но са съдени за връзки с нас. Затова на всяко заседание наши другари ще саботират Съда, ще предизвикват безредици, доколкото им е по силите.

 Единствените хора, които могат да говорят от името на Конспирацията на огнените ядра сме ние, анархистите – практици, които сме вдишвали димът от запаления огън по лицата си, ние, които се борим срешу своето време, срещу пътя на мнозинството.

Да живее Конспирацията на Огнените ядра!

Да живее Неформалната Анархистка федерация / Интернационален революционен фронт!

Превод за Без Лого на Мирослав

One thought on “Конспирация на огнените ядра: никога няма да се покорим!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40