6 и 7 ноември – 48 часова обща стачка в Гърция

На 6-ти и 7-ми ноември в Гърция се провежда 48 часова обща стачка. Основните синдикати призоваха членовете си на протест срещу мерките за „съкращения на разходите“ предвидени в т.нар. Трети Меморандум (споразумение между гръцкото правителство и „Тройката“ – ЕК, ЕЦБ, МВФ).

Самият пакет се предвижда да бъде гласуван от парламента в следобедните часове на 7 ноември. И в трите партии от управляващата коалиция има колизии свързани с подкрепата на Меморандума, като от Демократичната левица заявиха, че няма да подкрепят „реформите“ в трудовото законодателство.

Протестите започват днес от 11 часа, като различните шествия ще се съберат на площад Синтагма. Утре, обсадата на парламента ще започне от 17 часа.

Освен синдикатите в протестите ще вземат участие СИРИЗА, извънпарламентарните леви партии и анархистите.

Пожелаваме успех на стачката. Ще следим новините от стачката с надежда тя да е  начало на радикална промяна в Гърция.

Етикети: , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

2 коментара

  1. Pingback: Бай Благой

  2. Pingback: Бай Благой

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40