Въоръжена анархистка организация пое отговорност за взривения офис на „Златна зора“ в Атина

На 4-ти декември, рано сутринта, регионален офис на гръцката крайно-дясна партия „Златна Зора“, намиращ се в атинското предградие Аспропиргос, беше взривен с мощно самоделно взривно устройство. Постройката е била почти напълно разрушена, щети са нанесени и на околните сгради, няма пострадали хора. Със съобщение до „Индимедия Атина“ публикувано на 8-ми декември, група нарекла се „Антифашистки фронт – Неформална федерация на анархистите (ФАИ)“  пое отговорност за атентата. „Неформалната федерация на анархистите“ е международна мрежа от анархистически въоръжени организации извършваща различни по мащаб и характер акции в страни като Гърция, Италия, Испания, Русия, Великобритания,Холандия,Чили, Мексико, Индонезия и др.

Публикуваме текста на АФ-ФАИ със съкращения.

“Антифашистки фронт / Неформална федерация на анархистите“ поема отговорност за поставянето на самоделно взривно устройство в регионалния офис на “Златна зора” за Западна Атика. Специфичните особености на мястото ни помогнаха да поставим взривното устройство, без да се налага да правим предупреждение по телефона — нещо, което може би щеше да помогне на ченгетата да деактивират устройството с часовников механизъм.

Освен това, другарите, които детонираха бомбата, са проверили периметъра на района преди атаката, така че да не пострада случаен минувач. Нашата цел бе изключително офиса на “Златна зора”, намиращ се на 1-ия етаж. Ние избираме клубовете на “Златна зора” за обекти на атака, защото вярваме, че когато става дума за фашисти, няма време за изчакване и първата крачка винаги трябва да правим ние.

Ние отказваме да приемем пасивността на обществото по отношение на фашистките прояви. Ние отричаме лицемерието на политиците и журналистите, които демонизират “Златна зора”, но го правят от гледна точка на демократичната демагогия. За нас въпросът не е “Златна зора” да бъде обявена за антиконституционна, ние сме за нейното пълно унищожение. Знаем, че не всички, които са гласували за нея са неонацисти. Това са най-вече хора в тежко финансово положение, заслепени от крайно-дясната реторика, която прехвърля вината за кризата в чужденците. Етносът и расата не са критерий за вина, нито пък презумпция за невинност. Всеки човек трябва да се оценява въз основа на неговия избор и действия, а не въз основа на раса или цвят на кожата.

„Антифашистки фронт / Неформална федерация на анархистите“ се бори срещу режимът насаждащ страх. Днес е време да се сложи край на пасивността и пораженството. Ще нападаме фашистите със всякакви средства — с ножове, отверки, палежи, бомбени атентати и куршуми.

Въпреки това, трябва да е ясно, че по-опасният фашизъм не е този на лумпените от “Златна зора”, а този, който се крие зад кадифената любезност на демократичния тоталитаризъм, фашизмът на капиталистическите босове, на мултинационалните компании, съдилищата, затворите, армията, полицията, църквата, фашизмът на отчуждението и самотата, които царуват в концентрационните лагери – мегаполиси.

Дано нашият устрем към свобода посее огън в сърцата на хората! МИСЛИ РЕВОЛЮЦИОННО- ДЕЙСТВАЙ ОФАНЗИВНО!

 Антифашистки фронт / Неформална федерация на анархистите

Превод за Без Лого: Миро

Адрес на статията
Етикети: ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

5 коментара

  1. Pingback: RS

  2. Pingback: Бай Благой

  3. Pingback: inferno

  4. Pingback: Georgi

  5. Pingback: Бай Благой

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40