Честито пак.

Честита липса на вяра в човека. Щом само външната, божествената намеса буди у него доброто, значи изначално е “лош”. Какво от това, че инстинктите на стадни животни у нас съдържат повече нравствен заряд от верските заповеди и разнообразните “корпоративни етики”. Казано е: човекът е звяр без вяра. Бойте се от атеистите – те само дебнат да ви преметнат, оберат, изнасилят и убият, защото нямат вашите “морални задръжки” на боговерец. Няма значение, че това е лъжа и вие я знаете.

Честито обръщане към “духовните ценности”. Нищо, че джобовете и софрите са пълни у малцина. Не материалните блага били важни.  Църковниците не приканват правителството, данъчните, банките, работодателите и всички останали ловци на “материалното” да презират парите. Поканата е към обикновените граждани, дребните данъкоплатци – дайте си презираните стотинки на държавата!

Честити ви 200 ремонтирани с бюджетни средства храмове. Какво от това, че същата грижа не се е разбързала за пострадалите от наводнения и земетресения къщи – властта инвестира в онова, което ще е полезно за нея. Какво като не достига финансиране за лекарства, операции, профилактика. Нали трябва да “станем добри”! Нищо, че закони и правила ни карат да бъдем зли без кавички, за да оцелеем – и няма как, то ще е за сметка на ближния, особено ако сте му началник, особено ако сте си конкуренти по разпродажби и промоции.

Честити ви икони за поклонение. Редете се на опашки – в магазините и да се наредите, с какво ще плащате? Първо си платете надутите сметки към монополисти от всякакъв сорт и калибър. Ще ви остане за свещичка. Целуването на чудотворни картинки е безплатно.

428810_497712686918380_1936001790_n

Честита ви благотворителност – пуснете sms с 20% ДДС, около 40% пай за мобилния оператор, каквото остане – за нуждаещите се. Милостивото ви подаяние няма да ги поквари “материално” – случва се веднъж-дваж годишно. През останалото време може да не мислите за осиромашелите. Докато не сте изпаднали като тях, защо да го мислите?

Честито ви лицемерие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40