На 23 ноември 2012г, сградата на Върховния административен съд в центъра на Атина е била атакувана с камъни и „цветни бомби“ във връзка с процеса срещу организацията „Революционна борба“.

Неназована група пое отговорност за този символичен акт, със следното комюнике, публикувано в интернет.

„В петък, 23 ноември, в 24:00, решихме символично да атакуваме сградата на Върховния административен съд, тъй като той е отговорен за измененията в съдебното законодателство, които се отразяват директно на хода на съдебния процес срещу организацията „Революционна борба“. Същият този съдебен процес се води от Специален наказателен съд (приличащ на военен трибунал), където съдиите не се избират с жребий , а след влизането в сила на последните законодателни изменения, се подбират от определен списък.

В последните години, Държавата подобряваше правния си арсенал включващ нови закони за „борба с тероризма“, както и други правни изменения. От момента на влизане в сила на първия антитерористичен закон, до лятото на 2012г, десетки разпоредби подсилиха законодателното чудовище.

Новите закони осигуряват далеч по-тежки присъди срещу членовете на  Въоръжените организации. В същото време властите се опитват да прилагат антитерористични разпоредби върху случаи, които включват и други форми на революционно насилие, с цел задушаването на всякакъв вид съпротива срещу капиталистическото варварство. Вдъхновени от терористичните си проектозакони, депутатите обогатяват законодателството с нови мерки ,  които са били използвани срещу въоръжени революционни организации, но сега се прилагат към всякакви групи и хора, които се съпротивляват срещу установения ред. Например, хората които участват в демонстрации, могат да бъдат арестувани  и обвинени по новия закон за „качулките“, позволяващ задържането на всеки прикрил лицето си на публична проява.

Освен това, в конкретното съдебно производство, воденето му в специалната съдебна зала в  женското крило на затвора „Коридалос“, е още един опит да се изолират обвиняемите от Движението за солидарност и хората, които ги подкрепят.

Ние предприемаме това действие, за да се разбие „стената от мълчание“ наложена от средствата за масово осведомяване, която обгръща делото срещу „Революционна борба“.

Нашето действие е част от трите дни на международната солидарност и действия, посветени на процеса срещу „Революционна борба“.

Солидарност с всички обвинени!

Другарска почит към убитият анархист Ламброс Фундас,
член на „Революционна борба“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40