Ако главата от моргата не проговори, едва ли някога ще разберем истината за атентата

Не всяка лъжлива статия има нужда от отговор, но при тази е задължителен, тъй като казусът касае пряко националната сигурност на България. Атанас Чобанов има забележителни постижения в разследващата журналистика, но в тази тема не искам да му спестявам истината.

Още заглавието „Арийски сини очи“ навежда на мисълта, че авторът припява нацисткия рефрен, според който арийската раса е бяла, висока, блондинска и синеока. Науката обаче отдавна е доказала, че преките потомци на арийците са днешните индийци и иранци. По българските земи наследството на арийската раса е представено от ромите, които всеки може да прецени доколко са руси и синеоки.

Второ, Чобанов бълнува за някакъв тротил, от който била направена бомбата. Ден след атентата Цветан Цветанов беше цитиран да казва, че бомбата е съдържала 3 кг. тротил. Бях на същата пресконференция пред летище Сарафово и смятам, че министърът не беше разбран правилно – той имаше предвид „тротилов еквивалент“, просто малко объркано говореше. По-късно главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви, че бомбата е направена с достъпни материали, най-вероятно на базата на амониева селитра.

Трето, Чобанов споменава ту ливанци, ту някакви ирански агенти, които бройкали летовниците от Израел по българското Черноморие и пишели доклади за разузнаването на аятоласите. Не е ясно на какви източници се опира и кои факти го водят натам в размишленията му. Тази панделка е връзвана в американски и израелски медии, но засега не е подкрепена от никакви доказателства.

По адрес на атентатора се твърди: „Вербуван е на базата на идентитарна криза с обещания да му бъде сменена самоличността и да стане офицер на службите в Иран след успешния атентат. Осигурена му е голяма сума пари“. Очевидно Чобанов има способности на екстрасенс или

мноко яки връзки в иранските спецслужби.

Четвърто, авторът откровено лъже, че няма мартиризация и че никой не е поел отговорност за атентата на летище „Сарафово“. Още на следващия ден – 19 юли, във „Youtube“ и „Facebook“ е качен джихадистки химн, възпяващ Мехди Газали. Публикувани са и характерните съобщения за „мъченическата операция на нашия брат“ в няколко джихадистки сайта.

В началото на октомври войнственият шейх Омар Бакри, който в миналото се самоизтъкваше катоговорител на „Ал Кайда“, даде поредица от интервюта за арабскатапреса, едно от които бе публикувано в „24 часа“.  Бакри, който е основател на движението «Мухаджирун» в Англия и преди е вербувал бойци за самоубийствени атентати срещу евреи, посочва, че живата бомба на Черноморието е неговият ученик от Лондон Мехди Газали. Той го разпознава като дългокосия младеж от видеото на МВР, но не е категоричен за главата в моргата.

До тук имаме три потвърждения от „Ал Кайда“ по редовно използвани от тях информационни канали.

Може би Чобанов очаква

Айман ал Зауахири да му поднесе на сребърен поднос

името на самоубиеца преди да обърне внимание на техните  претенции. Или пък разчита главата на шахида в моргата да проговори на фарси?

За да се приближим до разбулването на загадката, трябва да потърсим отговор на следните въпроси:

1. Имало ли е досега случай Ал Кайда да обяви мъченическа операция и тя да се е оказала фалшива или пък шахидът да е останал жив?

2. Съществува ли тенденция, в която «Ал Кайда», особено палестинските им клетки, са взривявали автобуси с евреи? Често ли използват камикадзета?

3. Кога и къде за последен път Хизбулла е правила самубийствен атентат? Кога е гърмяла рейс с израелски граждани? Кога за последно е използвала жива бомба?

4. Мохамед Мера, който се споменава в клипа като предшественик на Мехди Газали, бе обучен в тренировъчен лагер в Пакистан и нападна еврейско училище в Тулуза по заповед на „Ал Кайда“. Дали Бургаският атентат не е продължение на линията им на терор? През септември френската полиция пък арестува 12 души, които хвърлиха бомба в кашерен магазин и се подготвяха да изтребват евреи – дали това не е продължението на Бургас?

5. Защо всички на официално ниво, включително и Атанас Чобанов, се правят на разсеяни относно публичните заявления на „Ал Кайда“?

6. Къде е Мехди Газали? Защо не се споменава нищо за него дори и в „демократичната“

шведска преса? Защо мълчат ДАНС, ЦРУ, Интерпол, Мосад и най-вече шведските спецслужби?

7. Дали няма да се окаже, че камикадзето все пак е Мехди Газали, а ЦРУ, Мосад и Интерпол ни спестяват истината?

По нататък в статията Асен Чобанов пише: «Вече и на децата е ясно, че няма политическа воля да се признае версията на израелците, американците и англичаните за организацията на атентата от иранските служби и „Хизбула“».

Изобщо не е до «липсата на политическа воля». Проблемът е, че засега не са намерени доказателства, нито в публичното пространство са изнесени факти за съпричастност на «Хизбула» и «Ал Кудс» към покушението. Налице е силен натиск от страна на Израел и САЩ да посочим с пръст ливанската шиитска групировка. Ако българското правителство ги обвини, «Хизбулла» ще бъде включена в списъка на ЕС с терористични организации, а израелците ще имат основателен повод за военен удар срещу Техеран.

На този фон е мъжка постъпката на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които засега отказват да изпълнят сляпо прищевките на Белия дом и израелското правителство.

Заключението на Чобанов е следното:

«Парадоксалното в случая е, че каквото и да реши страната, тя ще е в позицията на „троянски кон“ в ЕС: или на САЩ и Израел, или на Иран и Русия. Колебанието и отлагането показват единствено, че

още не сме напълно наясно с нашия цивилизационния избор».

България не бива да се двоуми на чия страна да застане в този конфликт, който може да прерасне в Трета световна война, включително и с употреба на ядрено и химическо оръжие. Не виждам защо трябва да избираме страна вместо да се опитаме да стоим надалеч от ужасните кръвопролития. Не съм съгласен, без да ни питат, да ни превърнат във фронтова държава – това със сигурност ще бъде неописуема трагедия, да не говорим, че световните терористи ще ни налетят като мухи на мед. И този път освен «Ал Кайда», наистина ще се развихри и Хизбулла, барбар с федаините от Корпуса на гвардейците на революцията. Да не говорим, че ще си завъдим и домашен тероризъм.

Може да сме тъжна държава, ама не е добра идея да се превръщаме в Босна. Не е ли най-удачно първо България да установи с абсолютна сигурност кой стои зад атентата, за да може да се защити от бъдещи атаки и да е наясно откъде биха могли да дойдат занапред, вместо да се чуди на коя от световните сили да угоди. Целуването на ръка не е най-доброто предпазно средство срещу тероризъм.

Не е ли нормално българската държава да започне наказателно преследване срещу тези радикални сунитски шейхове от палестинските бежански лагери в Ливан, които ни плашат със терор и джихад в разни интервюта? Терористите дойдоха от държави от Шенген – и ние трябва да разберем, че джихадистите от Лондонистан и Скандинавието, където екстремистки клетки никнат като гъби след дъжд, са вече проблем и на нашата национална сигурност. Не е ли очевидно, че Сирия се превръща във втори Афганистан и там се ражда ново поколение муджахидини с боен опит, които тепърва ще бъдат предизвикателства пред западните спецслужби.

Не е ли нормално Народното събрание да се събере и да реши в случай, че войната в Сирия въвлече НАТО, Русия, Израел, арабските страни и Иран – ние какво ще правим? Като начало Борисов може да спре да строи магистрали и да почне да гради противоатомни скривалища.

Терористичният акт в Бургас беше първият шамар за България. Bреме е да се събудим.

One thought on “Световната война се оглежда в очите на камикадзето от Бургас”
  1. „Сирия се превръща във втори Афганистан и там се ражда ново поколение муджахидини с боен опит, които тепърва ще бъдат предизвикателства пред западните спецслужби.“

    Муджахидините са във Сирия, не без съдействието или бездействието на западните служби. Между другото шведските муджахидини в Сирия си направиха наскоро собствен батальон…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40