Атина: полицейски части нападнаха анархистки социален център

Вчера, 20 декември 2012 г., в 7 часа сутринта, полицейски специални сили нахлуха в намиращия се в центъра на Атина анархистки социален център „Вила Амалия“. Претекст за този акт на държавен терор е „анонимна жалба в полицията“.


Осем другари, които са били  вътре в сграда, са арестувани и отведени в полицейското управление на булевард „Александрос“, като по-късно са освободени.
Още същия ден, анархисти организираха протести срещу отнемането на сградата и за солидарност с арестуваните,  в Солун, Патра, Ираклион, Кардица и Верия, както и пред самата Вила Амалия. Сред последните има арестувани.

Според изявление на министъра на обществения ред, Никос Дендиас, заповедта за разчистването на анархисткия скуот „Вила Амалия“, е получена „лично от премиера Самарас“.

След анархистко събрание в 20:00, снощи, в Атинския икономически университет, е проведено шествие до Вила Амалия, в което са участвали 2000 души.

 Днес, в 10:30 ч., е започнало протестно събиране, пред съда, в солидарност със задържаните по врме на протестите анархисти.

Адрес на статията
Етикети: , , , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

Един коментар

  1. Pingback: inferno

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40