- Без Лого - https://bezlogo.com -

Гърция: Полицията планира унищожаване на Социалните центрове

Полицията разпространи чрез медиите, план за действие, с който заявява намерението си да прочисти около 40 окупирани сгради в цяла Гърция.

След нападението на социалните центрове „Вила Амалия”  и „Скараманга”, Министерството на обществения ред планира да предприеме действия и срещу други в следващите дни.

Според вестник „The News”, нападението на  „Скараманга” е извършено само няколко часа след опита за повторната окупация на „Вила Амалия”, от анархисти, в сряда, с което е имало за цел да се изпрати директно послание, че „подобно беззаконие вече няма да бъде толерирано“.

Характерно за представител на Министерството на обществения ред, е и последвалият коментар: „Първата окупация на“Вила Амалия” беше в продължение на 22 години, а втората за 22 минути“.

В същото време 93-мата арестувани във „Вила Амалия”, публикуваха свое изявление:

„Знаехме, че ще бъдем атакувани и арестувани. Ще го направим, отново, толкова пъти, колкото е необходимо, за всеки социален център, който е под заплаха от властта. Нито оръжията, нито оклеветяването ни плаши.”

Напрежението между анархистите и властта започва да се разраства с пълна сила. В цяла Гърция, както и по цял свят, текат призиви за солидарност с арестуваните младежи, при повторното прочистване на „Вила Амалия“.

В отговор на държавните репресии, на 9 януари е нападнат офис на управляващата партия „Нова демокрация“. Ден по-късно, серия от взривове разтърсиха атинските квартали. Бомбите са заложени пред къщите на известни журналисти.

4 Comments (Open | Close)

4 Comments To "Гърция: Полицията планира унищожаване на Социалните центрове"

#1 Pingback By Гърция: Полицията планира унищожаване на Социалните центрове On 13 януари 2013 @ 10:39

[…] Полицията разпространи чрез медиите, план за действие, с който заявява намерението си Прочети цялата публикация […]

#2 Pingback By Солидарност с арестувани анархисти в Гърция | Анархопортал On 13 януари 2013 @ 11:31

[…] [1] […]

#3 Pingback By Киновторник: ,,Битката за площад Атика” и дискусия за окупираните пространства в гърция | Социален център "Хаспел" On 12 февруари 2013 @ 03:26

[…] [2];.html […]

#4 Pingback By Солидарност с арестувани анархисти в Гърция | Анархо портал On 22 ноември 2016 @ 01:48

[…] [1] […]