18910_347159088715028_1138388908_n

Г-да Политици,

вече 23 години вие се подигравате с търпението на българския народ, тъпчете го, крадете го и го лъжете. Аз знам, че мнозина от вас днес злорадо потриват ръце и чакат момента да грабнат властта, но не за да управляват, а за да пълнят алчните си стомаси. По тъмни доби, скрити от очите на тълпата, вие чертаете планове как да се възползвате от ситуацията в страната, как да отнемете победата от хората и то така, че все едно ви я предават доброволно. Но длъжен съм да ви предупредя, не подценявайте новото поколение, ако продължите да грабите и да се облагодетелствате от властта, срещу вас няма да летят домати, яйца и павета, а ще свистят куршуми. За тези 23 години вие успяхте да делегитимирате напълно държавата и нейните институции, демокрацията и партийната система, да обезличите различните политически философии и да създадете свой единствен образ в очите на народа – образът на домогналия се до властта престъпник. Вие превърнахте народа в тълпа, а когато тълпата съди престъпниците, пледоариите са кратки.

Г-да олигарси,

не мислете, че тълпата ще забрави и вас и че както винаги с парите, заграбени от хората, ще успеете да създадете нов политически проект, да го избутате на сцената и да дърпате конците, изтегнали се в удобните си фотьойли. Не мислете, че ще си гарантирате комфорт, като се наредите в обръча от фирми на поредния политически гуру. Ние ви познаваме и колкото и да се криете, вашите лица са ни известни, вашето тъмно минало ни е ясно и вашите цели са ни пред очите. Ние помним и кредитните милионери, и тези, които създаваха пирамиди и източваха банки, и тези, които бяха заведени от висши кадри на бившата ДС и номенклатурата и посочени за наши момчета. Момчета, между които да се разпределят народните пари, срещу задължението да се отчитат редовно на своите благодетели. Ние ви знаем и гневът на тълпата няма да ви отмине. Няма да ви спасят нито затворените комплекси, нито високите дувари на палатите ви, нито камерите, нито личната ви охрана. Не се учудвайте, когато пламнат огньовете из Банкя, Княжево, Бояна, Драгалевци и Бистрица. Не се учудвайте, когато срещу вас се изправят тези, в които не виждахте отделни човешки същества, а простолюдие, осъдено да ви служи срещу жълти стотинки. Не се учудвайте, когато срещу вас се изправят зверове, понеже вие сте тези, които се отнасяхте към тях като към животни.

И Вие,

които никога не излизате на сцената, но неизменно получавате своя дял. Вие, които вдигате лихвите и тикате хората към гибел, само и само да заграбите малкото останало им имущество. Вие, които залагахте капани на простите хора, а когато се хванаха, ги нарекохте неудачници. Вие, които назначавате за милионери приближените си послушници. Вие, които се срещате в различни кръгове, организации и тайни общества – и вас тълпата не ще ви отмине. Близо е времето. Чувате тътена.

И тези,

които докопали се до държавна служба, до малко власт и привилегии, злоупотребяват с нея в името на ненаситния си търбух – и вие ще усетите народния гняв. Няма да ви спаси нито бюрото, нито униформата, нито тогата ви. Защото докато онези грабеха милиони, вие се биехте за трохите от трапезата им и рушахте тухла по тухла държавното здание, без да мислите за последствията, без да осъзнавате, че то ще се срути върху вас. Вие, безбройни Юди, които издевателствахте над редовия гражданин, за 20, 50 или 100 лева, а понякога и за едно пликче с подаръци. Вие, корумпирани чиновници, мънички всекидневни предатели. Вашите деца ще живеят в хаоса, който вие създадохте.

Всички вие,

сега е моментът да спрете, да се покаете, да върнете заграбеното и да се оттеглите в забвение. Сега е моментът да се осъзнаете и да разберете, че вашите действия докараха държавата до това окаяно положение. Вие искахте народът да е прост, уплашен и лесно манипулируем. Вие искахте да управлявате голтаци, отдали се на скотски страсти. Вие искахте да се издигнете над простолюдието, да се отделите, да се различавате, и го постигнахте – тълпата лесно ще ви отличи. Сами се превърнахте в мишена, която няма къде да се скрие и блести със заграбеното богатство.

Ваш е изборът.

И накрая, два цитата от Левски, които не обичате и които официалните лица, чоплещи паметта му по време на чествания, никога не ще да прочетат:

“Ето, ако дадете повече, отколкото ви се искат, ще си купите по-голям живот, който сега се продава!!! Утре – не! И милиони да давате.”

Решили сме се вече — или с нас и народа, или ще ви пратим при черните души!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40