Неонацистите от „Златна Зора“ се настаняват в Нюрнберг

Представители на гръцката неонацистка партия „Златна Зора“ планират да се настанят в южната част на Германия (в град Нюрнберг) с цел да набират членове и симпатизанти сред младите гръцки емигранти, пристигнали в страната, за да си търсят работа.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=afZbNBiMpHU#!

Германските власти предупреждават, че крайно – десните гръцки и германски движения в Германия ще установят контакти с младите гръцки емигранти, които пристигат в страната. Членове на гръцката неонацистка партия „Златна Зора“ се подготвят да създадат клон на партията в град Нюрнберг, в южната част на страната.

Според вестник „The Guardian“, говорителите на гръцката общност в Германия вече са осъдили действията на „Златна Зора“ и са предупредили властите, че „Златна Зора“ са предизвикали редица изблици на насилие в Гърция и че съществуват сериозни опасения от евентуални кървави сблъсъци и в Германия. Според лидера на Федерацията на Гръцката общност в Германия Сигрид Скарпелис – Сперк „германските власти трябва да обърнат сериозно внимание на задаващите се опасности, както и да бъдат много внимателни относно бъдещите действия на членовете на „Златна Зора“ в Германия“. „Политическа партия, която вече е доказала, че може да предизвиква насилие в Гърция, е напълно способна да направи същото и тук, в Германия“, допълни още той.

В свое съобщение баварската полиция заяви, че следи изключително внимателно бъдещите действия на германските неонацисти и че „Златна Зора“ поддържа международни контакти с други неонацистки мрежи, в това число и с германските неонацисти в областта Бавария. Тези контакти са били създавани по време на взаимни срещи, както и по време на събития, организирани от ултра – десните в цяла Европа.

Германските власти заявяват също, че членове на „Златна Зора“ и крайно – десни германски групировки са организирали срещи, както в Гърция, така и в Германия. От друга страна, гръцките неонацисти заявяват, че не са установявали никакви контакти с германските неонацисти. Лиас Касидарис, говорителят на „Златна Зора“, обясни, че „цялата тази история е напълно смешна и не отговаря на истината“. Въпреки това, той потвърди съществуването на „местна организация“ с германската неонацистка партия. „В Германия съществува голяма гръцка общност и поради тази причина сме решили да установим местна организация на партията там“, допълни още той.
Властите уверяват, че „Златна Зора“ е избрала южната част на Германия за образуването на местно неонацистко движение именно заради историческите си корени с Адолф Хитлер и с германската нацистка партия.

Превод от португалски език за „Без Лого“:
Ирис Ким

Адрес на статията
Етикети: , ,
Абонамент за известия при нови коментари на тази публикация

Един коментар

  1. Pingback: Александър Минков

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40