Представители на гръцката неонацистка партия „Златна Зора“ планират да се настанят в южната част на Германия (в град Нюрнберг) с цел да набират членове и симпатизанти сред младите гръцки емигранти, пристигнали в страната, за да си търсят работа.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=afZbNBiMpHU#!

Германските власти предупреждават, че крайно – десните гръцки и германски движения в Германия ще установят контакти с младите гръцки емигранти, които пристигат в страната. Членове на гръцката неонацистка партия „Златна Зора“ се подготвят да създадат клон на партията в град Нюрнберг, в южната част на страната.

Според вестник „The Guardian“, говорителите на гръцката общност в Германия вече са осъдили действията на „Златна Зора“ и са предупредили властите, че „Златна Зора“ са предизвикали редица изблици на насилие в Гърция и че съществуват сериозни опасения от евентуални кървави сблъсъци и в Германия. Според лидера на Федерацията на Гръцката общност в Германия Сигрид Скарпелис – Сперк „германските власти трябва да обърнат сериозно внимание на задаващите се опасности, както и да бъдат много внимателни относно бъдещите действия на членовете на „Златна Зора“ в Германия“. „Политическа партия, която вече е доказала, че може да предизвиква насилие в Гърция, е напълно способна да направи същото и тук, в Германия“, допълни още той.

В свое съобщение баварската полиция заяви, че следи изключително внимателно бъдещите действия на германските неонацисти и че „Златна Зора“ поддържа международни контакти с други неонацистки мрежи, в това число и с германските неонацисти в областта Бавария. Тези контакти са били създавани по време на взаимни срещи, както и по време на събития, организирани от ултра – десните в цяла Европа.

Германските власти заявяват също, че членове на „Златна Зора“ и крайно – десни германски групировки са организирали срещи, както в Гърция, така и в Германия. От друга страна, гръцките неонацисти заявяват, че не са установявали никакви контакти с германските неонацисти. Лиас Касидарис, говорителят на „Златна Зора“, обясни, че „цялата тази история е напълно смешна и не отговаря на истината“. Въпреки това, той потвърди съществуването на „местна организация“ с германската неонацистка партия. „В Германия съществува голяма гръцка общност и поради тази причина сме решили да установим местна организация на партията там“, допълни още той.
Властите уверяват, че „Златна Зора“ е избрала южната част на Германия за образуването на местно неонацистко движение именно заради историческите си корени с Адолф Хитлер и с германската нацистка партия.

Превод от португалски език за „Без Лого“:
Ирис Ким

One thought on “Неонацистите от „Златна Зора“ се настаняват в Нюрнберг”
  1. Знаете ли какви са сегашните гръцки неонацисти? Според мен това са бившите социалисти, доволно захлебили от вимето на Обединена Европа но останали на сухо след орязването на бюджета им след фалита на Гърция. Нормално, по същия начин са се развили и германските нацисти преди втората световна война: партията им е била националсоциалистическа, политиката – шовинистична и съвсем нормално към края на 40те финансите на Германия са били обречени на фалит за което единственото спасение е било да започнат война на живот или смърт.
    Заради това сега и тези младежи от Златна Зора, свикнали на добър и охолен живот, грабват сопите за да си го търсят обратно но както е казал Лао Дзъ – никога не можеш да се изкъпеш два пъти в една и съща вода в реката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Use of undefined constant WSFL_TTL - assumed 'WSFL_TTL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40

Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezlogoc/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php on line 40